zondag 26 maart 2017

De geur van voorjaar

      Laat me maar
      Luisteren
      Naar de wind van weemoed
      Naar de golven van de eeuwigheid
      Naar jouw stem...
      Verloren in het hiernamaals
      Laat me maar
      Luisteren



    Goeiemorgen lieve mensen



    Nu is toch echt in Nederland de zomertijd ingegaan en ik hoor dat jullie heerlijk weertje hebben net als wij hier, alleen hier is het warmer, zo'n aangename 25 graden vandaag en de volgende week gaan we boven de dertig. Genieten pur sang van alles dat de natuur me biedt, dat doe ik zeker. Mijn jasmijn bloeit en verspreidt een heerlijke geur, zelfs de jasmijn die alleen 's nachts bloeit vertoont de eerste knoppen, super vroeg maar ik klaag niet.



    Het was een interessante week met Ravyn en alles wat er gebeurde.



    Maandag werd etime aangeboden, mijn arme paychecque maar ja, zoals ik mijn manager woensdag vertelde, mijn gezondheid en zooral mijn mentale gezondheid is meer waard dan geld of groene cijfertjes op de score kaart en ze was het met me eens.
    Ik ging dus net voor mijn lunch naar huis, belde Kelly en met Ravyn in de auto reden we naar Georgia. Onderweg pikte ik twee kippen op, nee niet langs de weg maar bij Walmart en ja, ze waren geplukt. Ook groentes, aardappelen en ijs vonden hun weg naar mijn boodschappen krat.



    Ik kookte en ze vonden het allemaal heerlijk, we hadden een genoeglijke avond en om middernacht kreeg Kelly een dikke knuf want ze was jarig op dinsdag. Dit gaan ze volgend weekend op 1 april vieren, ik moet werken maar kan toch rond 7 uur daar zijn. Ze hebben ook de broer van Marie uitgenodigd aan wie Misty me wil koppelen, we zullen zien.



    Het was heel rustgevend, daar in the middle of nowhere en ik sliep heel lang. Rond drie uur reden Ravyn en ik weer terug naar huis, nog niet veel verkeer rond die tijd.
    's Avond de een na laatste aflevering van Bones, wat zal ik die serie missen, ik ben er heel erg verknocht aan geraakt en heb de meeste oude afleveringen meer dan een keer gezien.



    Woensdag werken, donderdag ook maar ik ging een uurtje eerder naar huis, ik geloof dat ik toch allergisch ben misschien voor pollen want ik nies me wat af meestal op het werk maar ik heb geen zin om door die allergie molen te gaan. Er is genoeg te krijgen maar alles maakt je slaperig en dat is het laatste wat ik nodig heb.



    Vrijdag vrij, nog even geen Beauty en de Beast want tenslotte is het lente vakantie hier dus ik was er zeer zeker van overtuigd dat de bioscoop vol klein grut zou zitten dus ik ga de komende week wel.
    Ravyn zeer ongelukkig want ik belde haar moeder en April vertelde me dat Ravyn's oma Nathalie haar toch niet zou komen halen voor het weekend, ze voelde zich niet lekker. Nu had April me dat al verteld dat haar mama niet erg betrouwbaar is wat betreft afspraken. Tranen met tuiten dus het kind moest afgeleid worden met meer dan tv en ijsjes.
    Ze was sowieso al een beetje van slag want ze heeft blijkbaar buiten iets aangeraakt wat in haar snoetje voor kleine puistjes en wondjes zorgde, op haar kin, wangen en zelfs in haar neus maar het is beter nu nadat ik alles goed schoonmaakte en er tea tree oil op smeerde.



    We gingen dus naar Ringhaver Park met een gezellige speeltuin vol met andere kids en een hike naar de rivier. We zagen honderden baby sprinkhanen die blijkbaar net geboren waren op verschillende plekken en aan de rivier zagen we grote vissen rondspringen in het water. Het is een van mijn favoriete plekjes, ik kwam hier vaak met Martin en gewoon alleen jammer dat er geen bankje staat, ik zou daar uren kunnen zitten. Het leuke, op weg naar het park komen we langs Aline Road, ik kon niet stoppen om een foto te maken van het bord met de straatnaam want het is een kruising en het was niet echt veilig, volgende keer misschien. Na afloop naar huis met een grote chocolade cake en die werd gegeten naar een lekkere maaltijd met ribjes, boontjes en aardappelpuree in de pan.



    Zaterdag morgen weer vroeg op want ik moest om 8 uur beginnen maar omdat het rustig was had ik het idee dat ze wel weer green time zouden aanbieden dus ik had mijn email klaar en toen het om half twaalf zo was hoefde ik alleen maar op send te drukken en ja hoor, ik was weer de eerste en mocht dus naar huis. Het was echt heerlijk weer maar ik had geen zin om veel te doen, dus wat opruimen en soezen in mijn luie stoel, later in de middag liep ik een rondje met Susan, uurtje onderweg en flink doorstappen dus weer wat calorietjes verbrand. Ik voel me dunner als je begrijpt wat ik bedoel, die pillen zijn flink hun best aan het doen in mijn lijf en hopelijk ben ik weer helemaal fit over 4 weekjes als ik op vakantie kom.



    Leuk nieuwtje deze week, de FIJN kwam uit en ik kreeg hele leuke reacties op mijn verhaal dat er in staat met foto's. Op 6 april is de boekpresentatie van het boek van Ans van der Linden over Kessel en Kesselnaren, op het kasteel natuurlijk, en ik ben benieuwd.



    Ik ben ook druk aan het schrijven, gewoon gedichten die in me opkomen, meestal in de vroege ochtenduren.



    Vanmiddag ga ik boodschappen doen met Susan en Todd, ik hoef niet veel, is ook een beetje krap want ik heb net mijn autoverzekering betaald, ik doe dat elk half jaar voor de komende 6 maanden, scheelt me ruim 100 dollars maar ik ga gewoon mee voor de gezelligheid en de gratis hapjes !!!










      Bij het krieken van de dag
      In majestueus ochtendgloren
      Worden vaak
      De mooiste zinnen geboren
      Ik schrijf ze op ...
      In de palm van mijn hand
      En draag ze met me mee
      Door stad en land
      Ik deel ze met een ieder
      Die ze kan waarderen
      Zodat ze voortleven door de tijd
      Misschien eens een tij doen keren

    Op 20 maart is mijn lieve schoonzus Miep van Knippenberg jarig, een hele fijne dag en proficiat, ik zie er naar uit jullie te zien over een paar weekjes.



    Geniet van de lente, ik mis de tulpen en narcissen, de hyacinten – die je hier wel krijgt in de winkel dus elke keer als ik erlangs loop ruik ik even eraan.



    Liefs van Mariet xx


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten