zondag 1 maart 2015

Eindelijk lente ??

ijskoude handen
ijskoude voeten
morgen gaan werken?
ik zal wel moeten
weer een donkere nacht
diep onder de wol
zelfs al is het een Florida winter
ik heb van al dat snotteren en proesten
mijn buikje echt wel vol
kon ik maar even tegen je aan liggen
bijkomen in jouw armen
ik weet zeker, deze kou
die me nu verlamt
zou verdwijnen als jij me kon warmen

Hallo lieve lezers

Vandaag 1 maart, zou de lente dan nu toch beginnen ? Daar is vandaag nog niet veel van te merken hier want net zoals de laatste dagen is het grauw en grijs, het regent en er staan een koude wind. Mid volgende week zouden we even naar de dertig gaan en ik heb alweer die zon zo hard nodig. Ik heb de laatste dagen last van verstopte neus en pijnlijke keel en ik hoest en proest wat af. Een heel regiment pilletjes op mijn bureau, extra vitamine C en veel water maar ik heb dus die warmte nodig want ik ben steeds ijs en ijs koud. Dat is niet echt bevordelijk voor mijn gemoed en laat de tranen ook veel vaker tevoorschijn komen.
Ook betrap ik mezelf erop dat ik veel praat, tegen Martin en meestal in het Limburgs, ik denk dan waar hij is verstaat hij me zo ook wel. Maar ook tegen mezelf, in de auto, in bed, als ik even alleen zit op het werk. Ik vertel mezelf de vreemdste dingen maar dan denk ik, ik heb niemand met wie ik de dagelijkse dingen maar ook diepere gedachten mee delen kan. Raini is amper thuis en die snapt ook heel veel niet.

Het was een hectische week, ik genoot van het driedaagse weekend maar het ging weer veel te vlug. Zondag had ik al veel gedaan wat voor maandag op het programma stond. De keuken is bijna af en het ziet er veel beter uit, de hobbykamer, nou ja, die bewaar ik wel voor een andere keer want ik heb daar dus die stopfzuiger voor nodig, hij is gearriveerd maar staat nog netjes in de doos. Zondagmiddag kwam de klusjesman en die heeeft dus de waterboiler vervangen voor een spiksplinternieuwe, lekker weer heel heet water voor te douchen. De oude aan de straat en die was binnen een uur verdwenen net als wat andere spullen.
Ook repareerde hij de lichtschakelaar in mijn badkamer en de rest volgt nog. Daar moet iemand anders voor komen. Ik heb het gras gemaaid, niet alles maar het ergste onkruid weg, ook zijn de ramen gewassen, de klusjesman zei, je bent ook een heel bezig bijtje als ik dat zo zie, hij moest eens weten dat dat alleen is als ik er zin in heb !!
Maandag geen tv, de converter box lag plat en wat Star en ik ook deden, niks hielp. Ik dacht, ik ga niet weer een nieuwe kopen, ik ga eens kijken wat er nog meer is. Comcast was geen optie, veel te duur. Uverse is niet beschikbaar maar at&t werkt samen met Direct TV, ze bieden tv aan per satelietschotel. Ik belde en ja hoor, voor 19.95 per maand en dan 6.50 per tv konden we 130 kanalen krijgen. Omdat mijn creditscore zo goed is en omdat ik voor at&t werk was installatie gratis, de promotie is voor een jaar, ik moest een contract voor twee jaar pakken, geen andere mogelijkheid maar daar maak ik me volgend jaar wel druk over.
Op dinsdag, Raini had vrij, kwamen ze het al installeren en I LOVE IT !!
Er staat een schotel op de garage en zowel de meiden in hun kamer als ik in de woonkamer kunnen nu kiezen tussen een hele hoop kanalen. Ik vond het niet nodig om het in  mijn slaapkamer ook te hebben, ik kijk daar Netflix. Voor drie maanden hebben we ook HBO gratis en dat betekent een hele hoop film kanalen met redelijk recente films.
Vanavond begint Once upon a time weer en daar verheug ik me geweldig op.
Op het werk was het mede door het verschrikkelijke weer in een aantal staten hier in het zuiden die helemaal plat lagen wat betreft stroom, telefoon en internet door sneeuw en ijs stormen. Ook een aantal callcenters waren onbereikbaar dus wij hadden het super druk en dat betekent geen fun dingen zoals meetings en huddles maar flink aanpakken. Er werd zelfs overtime aangeboden, is allang niet meer gebeurd.
IK heb een vermiste kat en wel Gus, ik hem hem en zijn vriendje, de creme kleurige kat met de ringelstaart al zeker twee weken niet gezien dus ik denk dat die ten prooi zijn gevallen van wie weet. Er zijn voldoende idioten hier in de buurt die op alles schieten wat beweegt. Jammer want Gus was heel aanhankelijk en we kenden hem van toen hij zo'n 8 weken oud was.

Gister werkte ik laat en ik kwam thuis in een leeg huis, wat te drinken, mailtjes controleren en toen maar lekker mijn nest ingedoken want de nacht ervoor was een nare met steeds wakker worden, hoesten en koortsige dromen die ik me naderhand niet meer herinnerde. Ineens ging alles uit, pikdonker, lichten uit, tv uit en de stilte was indrukwekkend. Nu heb ik Martin;s grote zaklamp langs mijn bed dus die gelijk aangemaakt en op onderzoek uitgegaan. Alles was uit in het hele huis, buiten was ook alles donker, alle lichten bij de buten die normaal aan zijn waren ook uit, in een gedeelte van de straat en in de straat achter mij dus ik dacht, we kunnen niet anders dan wachten. Voor het eerst in maanden dan maar slapen met geen lichten aan maar ik was kei trots op mezelf, ik raakte geen moment in paniek en was niet bang. Na een vijftal minuten floepte alles weer aan en kon ik met een gerust hart gaan slapen. Blijkbaar was ik niet de enige want ik zag verschillende facebook berichtjes over de stroomuitval.

Vandaag, wat ik ga doen? geen idee eigenlijk, het is te nat voor de was al is dat erg nodig, ik ga koken, heb een lekkere kip in de koelkast en verse bloemkool, Raini heeft de late dienst dus die moet ik vanmiddag bij haar store droppen en vanavond weer ophalen. Ook dat komt dadelijk ten einde want ze heeft een auto/truck die ze krijgt van een nichtje.
Eens kijken of de waarbenjij.nu website nu wel werkt, vorige week lag hij eruit en moest ik dus iedereen handmatig dit bericht sturen.

Vandaag, 1 maart is Jeanne Wijnhoven jarig, ik wil haar een hele fijne verjaardag wensen met haar gezin en een dikke proficiat !!!

Geniet van jullie komende week, ik ga hier duimen voor mooier weer en hoop dat jullie de lente ook snel kunnen begroeten.

Liefs...Mariet xxxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten