zondag 25 januari 2015

Engeltjes en goudvissen

de hemel zet even de sluizen open
de wereld huilt tranen met tuiten
ik kijk er naar vanachter mijn raam
het is bar en boos daar buiten
mijn blik is even een dichte mist
een traan aan mijn wimpers, ze rolt
zomaar over mijn wang, ik mis jou zo
terwijl jij daar hoog boven waarschijnlijk met de engeltjes dolt !

Hallo lieve lezers,

Soms lijkt het een boze droom en denk ik, ik word zo wakker en dan ligt Martin gewoon naast me of is in de keuken koffie aan het maken, ik hoor dan bijna het klingeling van het lepeltje als hij roert in zijn beker.

Op het werk is het nog altijd super rustig wat me veel tijd geeft om te denken en alles nog eens in mijn gedachten op te roepen en wat mij bezighoudt dan, die laatste minuut toen Martin naar me glimlachte en toen zijn ogen naar het plafond richtte, alsof hij geroepen werd of wat zag...heel intrigerend voor mij. Er is zoveel gebeurd en je kunt erin lezen wat je wilt maar er was iets en dat geeft me ook een rustig vredevol gevoel.

Op het werk heb ik een uur lang met een van de managers Paula gepraat, ze heeft in de afgelopen zes weken haar moeder en haar schoonmoeder verloren. Ze heeft me ingeschreven voor een online klas over betekenissen van woorden en hoe om te gaan met dit alles. Ook had ze een start pakketje scrapbooken gekocht voor mij, heel erg lief.

We hebben nog niets van medCure gehoord dus neem ik aan dat Martin uiteindelijk toch geaccepteerd is voor hun onderzoek. Jack deed er ook aan mee maar zijn as was al binnen een week terug bij de familie. Ook heb ik nog steeds geen death vertificate ontvangen dus alle papierwinkel moet nog wachten, belasting en zo want ik heb daar dat certificaat voor nodig.

Vrijdagmorgen had ik ervoor gezorgd dat ik 's middags vrij had dus een superlang weekend, tot dinsdag geen werken. Ik heb me bij Susan een stapel films gehaald, ze kopen heel vaak de nieuwste uitgaves. Op weg naar huis heb ik mezelf getrakteerd op een heerlijke lunch bij Longhorn, mijn favoriete soep daar is garnaal en krab bisque met versgebakken brood, zoete boter en een kleine salade, die laatste ging mee naar huis voor 's avonds.
Zaterdag morgen kwam Raini met een verzoek, of ik met haar ging lunchen voor dat ze moest werken, ze hoopte natuurlijk dat ik zou betalen :) en dat deed ik dan ook. We gingen naar een nieuwe Chinees en het was heerlijk. Daarna haalden we Ravyn op want die had ik een logeerpartijtje beloofd. We dropten Raini op werk en gingen toen naar huis. De hele middag lekker tutten, films kijken, de Boxtrolls en de little mermaid en Sneeuwwitje. Rond acht uur zei de kleine dame, ik wil een mermaid en ik dacht, waarom niet, we deden de jassen aan want het was koud en gingen naar Walmart. Daar hebben we drie goudvissen gekocht die zij uitzocht, verder voer, een kom had ik thuis. Ze heten Pebble, Damage en Bumblebee !!

Ik had gekookt en zij en ik hebben veel gepraat. Ze is heel wijs voor haar leeftijd, op een gegeven moment zei ze, waarom vraag je niet of grandpa terug komt, ik zei, dat kan niet. Ze zei : oma dont cry, everyone has to pass on, that's life.

Rond elf uur viel ze in slaap, ik had er wat meer moeite mee. Het was vreemd iemand langs je hebben liggen met haar hoofdje op het kussen van haar grandpa en vanmorgen lag ze helemaal opgerold tegen me aan.

Ik krijg nog steeds hele fijne reacties van mensen en het doet goed. Ik verheug me erop om Joke en Nico die in Jacksonville zijn, te ontmoeten. De laatste keer waren ze hier op bezoek en ze hebben Martin toen niet gezien want hij was die dag erg ziek en wilde in bed blijven.

Ik ga voor een lieve jongedame ontbijt maken, een fijne week gewenst en tot schrijfs

Mariet xxxxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten