zondag 20 juli 2014

Pieken en dalen


as ut laeve dich aafneemt

 wat ut leefste is

 liekt alles te vervage

 toet unne zjwarte ondoordringbare mist

 

as dien hert waerd gebraoke

 in sjtukke getrokke

 en doe bliefs achter in ein koel van verdreet

 blooijend met de brokke

 

as alles sjtil sjteit

 de sjmart oneindig liekt te zien

 en ze neet ens mier veuls

 wie angere wille helpe met dien pien

 

de waereld geit verder

 maar neet veur dich

 den wil ich zoe gaer helpe

 

traone op mien gezich

 

hallo lieve mensen

 

Geschokt door al die nieuwsberichten over het vliegtuig dat neergeschoten werd en door de onmenselijkheid van geweld, door de minachting voor diegenen die het leven verloren, door foto’s van mannen in camouflage pakken die speelgoed omhooghouden voor de foto alsof het een trofee is. Waar blijft de wereld als er zo weinig respect is voor het leven van onschuldige mensen, kinderen en wat doet het een ouder, een grootouder als je iets herkent wat van je kind, je kleinkind was.

Vooral als je dan ziet dat mensen die je kent van vroeger getroffen werden door deze tragedie.

Er zijn gewoon geen woorden voor en het verdringt je eigen verdriet en zorgen even naar de achtergrond.

Wij worstelen natuurlijk allemaal met onze sores maar het lijkt in het niet te vallen door dit immense lijden en verdriet.

 

Martin is mobiel !! Hij kwam net even langsrijden in onze nieuwste aanwinst, een lichtgewicht rolstoel, gekocht in de enige yardsale waar ik gisteren bij toeval (bestaat er zoiets) bij uitkwam.


 

IK was er al op voorbereid dat ze een behoorlijk bedrag zouden vragen maar nee hoor, of 20 dollars ok was vroeg de man en ikke gelijk, zeker weten !!!

Martin kan er goed mee overweg, het ding heeft een kleine draaicirkel en hij kan nu gemakkelijk in de keuken alles doen, in de koelkast kijken, aan het fornuis werken dus hij is er erg mee in zijn nopjes.

 

Hij heeft ook redelijk gegeten deze week, vanmorgen nog een lekkere bosbessen scone die ik gisteren meebracht van winn dixie, na negenen zijn hun donuts maar 12 voor 1.99 en ik mocht ook andere lekkere spulletjes combineren zoals cupcakes, scones en appelflappen.

 

Donderdag was een vreemde dag, het was twee jaar geleden dat mijn moeder overleed, ik maakte in het echt kennis met Diana en haar kids en kreeg een mooi kadootje in de mail van Gert in het verre Helden, een hele mooie door haar gemaakte armband met turquois en een sleutelhanger die nu aan mijn autosleutel bengelt.

 

Na het werk op weg naar Diana, letterlijk om de hoek van waar ik werk en de familie stond al buiten naar me uit te kijken. Na een echte Hollandse knuffel en drie kussen kennis maken met Jamy en Faye, de zoon en dochter van Diana en haar man Edwin die op dit moment in Nederland is. Ze hebben een mooi huis gehuurd in de schitterende Eagle Harbor buurt, lekker rustige straat en vlak bij het grote pret zwembad waar de kids veel gebruik van maken. Ruimte genoeg in dat huis met 4 slaapkamers en een kleine achtertuin waar we gezellig op de schommelbank een bakkie deden en kletsten, elkaar een beetje leerden kennen. Voordat ik het wist was het veel later als gepland en moet ik weer naar huis maar ik kom snel weer op bezoek. De cake was lekker en de stroopwafels, die zijn al bijna op !!!

 

Het is nog steeds ontzettend benauwd, vrijdag voelde ik me ziek van de hitte maar dat weerhoudt mij natuurlijk niet van actie. Na een yardsale waar ik een zware lijmpistool vond voor 50 cent, altijd handig, en een hele zak lint voor een dollar ging het de tuin in. Er moest van alles verplant worden, de plant die ik van Susan kreeg, ik weet geen naam, bloeit volop en moest de grond in. Martin vertelde me dat hij al verscheidene keren kolibries gezien had bij die bloemen dus ik heb hem pal langs de schuifdeur geplant, kunnen we van binnen uit kijken. Ook de hosta vond een plekje en ik kon alle giftige klimop van de schutting trekken, met handschoenen aan natuurlijk.

‘s Avonds voor het gras gemaaid en een gedeelte van de achtertuin, het werd donker dus ik moet kijken of ik de rest vandaag kan doen, er is regen voorspeld vanmiddag, we zullen zien.

 

De volgende petscan is gepland op 8 augustus, de komende donderdag naar de pijnkliniek en ik ben benieuwd of we wat krijgen omdat we tenslotte extra tussendoor hebben gehad. Voor de petscan heb ik al vervoer geregeld, busje van de kliniek dan hoef ik niet mee, zit daar toch alleen maar te zitten en ik spaar het geld uit voor benzine. Doordat de auto weer wat troubles heeft, hij klinkt niet gezond, verbruikt hij ook meer benzine dus we sparen waar we kunnen.

 

Vandaag wordt lieve Joke Heijnen 60 jaar, ze komt twee keer per jaar naar Jax om haar dochter op te zoeken en bezoekt ons dan ook. Lieverd, van harte en geniet van je speciale dag, de taarten zagen er alvast heel uitnodigend uit op de foto.

 

Ik ga even ontbijten, krijg nu toch wel honger en zo dadelijk moet ik Raini ophalen van haar werk, ze heeft een tweede baan aangenomen, de nacht dienst bij een tankstation, ik ben benieuwd of het niet allemaal teveel wordt maar het is haar beslissing. Terwijl wij sliepen vannacht is er ingebroken in Natalie’s truck, kleingeld weggehaald en zo maar de tas waarin ze haar geld bewaard hebben ze niet gevonden. Ik vind het niet slim om die in de auto te bewaren maar ja. Ik heb nog niet onze auto gecheckt, we sluiten nooit af, er is toch niets te halen behalve wat cents die ik zo nu en dan op de straat vind.

 

Allemaal een gezonde week, stay safe….Mariet xxxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten