zondag 6 maart 2011

Alaaf !!!

De sjmink stjeit op ut sjaepke
de deksel vanna does
de kleijer ligge her en der
unne knettergekke bloes
ut heutje met de vaere
det kwaam weer oet de kas
de boks, ut rukse, de lange jas
ich dink det ut nog pas
wao zien auch weer die vaere
dae boa van veurig jaor
en wem ging der met mien sjoon vandoor
as ich se vong waas ich zoe klaor
de optoch wach neet, ze beginne al
ich mot noe heel good dinke
euver wat en woe en wem en wannier
genne toed om det laote te bezinke
de lol die wach boete omme hook
un good glaas beer en bookes kook
boeremoos  met wors en hiering as besjloet
want veur des se ut wets
is ut vaste en de vastelaovend is oet

Hallo lieve vrienden

Zelfs in deze dolle dagen worden we soms opgeschrikt door verdrietige berichten, zo hoorde ik op het einde van de week dat Mariet Hillen overleden was na een lange slopende ziekte. Mariet was getrouwd met Jan Linssen en moeder van Bert en ik kende haar al heel erg lang. Altijd als ik haar tegenkwam, vroeger bij de Edah, meestal buiten op de parkeerplaats moesten we even bijkletsen en samen lachen en ik wens haar gezin en familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Vastelaovend, het gaat helemaal voorbij aan dit deel van de wereld, in New Orleans vieren ze natuurlijk Mardi Gras, met de kralenkettingen en de Amerikanen hier hebben behalve die kralen geen idée wat carnaval inhoudt, ik heb het aan een aantal mensen proberen uit te leggen, dan kijken ze je aan en zeggen oke maar je ziet ze denken, wat een raar gedoe allemaal.

Afgelopen week was het commotie in de straat, schuin tegenover ons waar dat knettergekke mens woont die midden in de nacht aanbelde voor een vuurtje en iedereen altijd om geld vraagt en zelfs midden op de weg auto’s aanhoudt stond elke dag de politie en op vrijdag bood de landlord (huurbaas) een eviction notitie aan, dat gebeurt met de politie erbij. Vrijdag hadden de bewoners dan ook een uur of zo om al hun bezittingen uit het huis te halen voordat de deur op slot ging. Alles werd op het grasveld voor het huis gezet en met trucks getransporteerd. Er bleef een hele hoop achter en dat staat nog steeds aan de straat, dat betekent dat het echt troep is want als er iets de moeite waard is, is het hier zo weg. Hopelijk is de rust nu een beetje weergekeerd.

Gisteren had ik eindelijk weer eens tijd om even wat te yardsalen, ik ging niet ver en vond niet veel maar kon Raini verblijden met een glazen ovenschaal, ze gebruikt de onze heel veel voor ovenschotels en om in te bakken en had er zelf geen. De kogel is door de kerk, ze krijgen a.s vrijdag de sleutel voor hun huisje dat ze gaan huren en zij en Chris zullen waarschijnlijk volgend weekend verhuizen. Dat betekent wel geen huur meer maar ook weer het huis voor ons alleen, geen nachtelijk rumoer meer en een slaapkamer die weer vrij komt zodat ik al mijn spulletjes die nu in de garage staan weer overzichtelijk in de kast kan zetten.
Bij die spulletjes kwamen afgelopen zondag 8 vuilniszakken vol met wol bij. Mum bracht dit mee van Ocala van haar zus Bertha en ik was ontzettend verrast, op de eerste plaats dat het zoveel was en ook dat echt alle kleuren die je maar kunt bedenken vertegenwoordigd zijn. Veel wit en beige maar ook veel multikleurtjes die leuke combinaties opleveren dus ik kan echt de hele zomer vooruit.

Afgelopen zondag gingen we ook voor Martin’s ogen naar de brillenzaak waar hij eerst een uitgebreid onderzoek kreeg. Het bleek dat vooral zijn linkeroog veel slechter was geworden. Dit is het oog dat altijd de pijn veroorzaakt met zijn cluster migraines en ook ontdekte de dokter achter dat oog het begin van Macular degeneration, een aantasting van de zenuwen achter het oog was tot problemen met zien kan lijden. De dokter adviseerde om een specialist te bezoeken maar we moeten even kijken wat onze verzekering zegt want de behandeling gaat duizenden dollars kosten. Martin denkt zelf dat het wordt veroorzaakt door de migraines, ik heb voor hem extra vitamines gekocht, dat zou  het process verlangzamen.


Vandaag moeten we trouwens weer terug naar de brillenzaak want het leesgedeelte werkt niet goed, als hij het wilt gebruiken lijkt het wel of alles vervormd is dus ik heb weer een afspraak voor vandaag.

De auto, ik heb er al een tijdje niets over geschreven. Afgelopen maandag had ik extra vrij genomen, ik kon het allemaal niet goed gedraaid krijgen met de nieuwe bril op halen en zo dus mijn manager zorgde dat ik vrij had, er was eigenlijk geen tijd beschikbaar. We gingen ‘s middags naar Josh, hij is de zoon van Meemaw’s jongere zus en dus de neef van Kelly, de moeder van Raini en Ian. Hij had fantastisch nieuws, na een vrij ruig leven met sex, drugs en rock and roll had hij een lieve vrouw ontmoet en gaat op 7 mei trouwen. Hij is een automonteur en keek even onder de motorkap van mijn Volvo en had wat ideeen wat te doen aan het pruttelen en afslaan dat weer erger werd nu het weer warmer wordt. Nu had Martin wat moeite met een bepaalde kap eraf te halen en de sensors te sproeien maar wat hij kon doen resulteerde al in beslist een beter geluid van de motor en minder last. Vanmiddag gaat nogmaals een poging wagen, we hopen in ieder geval dat dit ook het benzineverbruik gaat verlagen al is het maar een klein beetje. De benzineprijzen stijgen met de dag en op dit moment betaal ik zo’n 3.50 per gallon wat een hele dollar meer is als toen ik in September terugkwam van Limburg. Nu heb ik twee gallons per trip naar mijn werk nodig, dat betekent 2 dollars per dag dus 10 dollars per week meer uitgave. Nu denk ik weld at het bij jullie ook de spuigaten uitgaat met de benzine, we proberen dus zoveel mogelijk trips te combineren en even gaan rijden voor de lol is er niet meer bij.

Gisteravond werd het voor mij ook een beetje later als gepland, op tv was het grote concert, Last concert at the Shea, het baseball stadion in  New York en Billy Joel verzorgde dat, bijgestaan door Garth Brooks, Tony Bennett en Paul McCartney. Alle bekende Joel songs kwamen voorbij en vooral Goodnight Saigon maakte weer veel indruk op mij. Shea Stadion is ondertussen afgebroken en heeft plaats gemaakt voor een nieuw stadion voor de New York Mets. Het is behalve door de sportwedstrijden ook bekend van o.a de plek waar de Beatles optraden met groot success.

Toen ik daar naar aan kijken was viel mij op hoe verschillend Amerikaans Engels is. Billy Joel is een Yankee uit New York, Garth Brooks is uit Tennessee en als die twee hetzelfde liedje zingen klinkt het totaal anders. Het meer melodieuzer Southern Engels klinkt smeuiger, en ligt me veel beter in het gehoor. Nu hoor ik dat natuurlijk de hele dag en vooral de mensen uit staten als Tennessee en Georgia hebben een heel eigen gebruik van de taal.


In de afgelopen week gingen Martin en ik wandelen in Ringhaver Park, een natuurgebied bij de rivier waar de lente zorgde voor een frisgroene kleur in de bomen en ik heg been aantal foto’s gemaakt. Het is een gebied met moeras maar ook dennebomen en het was er lekker rustig Ook wat foto’s van Ravyn die op een gegeven moment mijn sandalen aanpaste en van de wol die mum meebracht. Jullie kunnen die foto’s bekijken op


Ik wens jullie fijne dolle dagen en wil Frans van Mieke een hele mooie verjaardag wensen op 8 maart !!!

Liefs….Mariet xx





het moeras gedeelte in Ringhaver Park

natte voeten en vooral veel slangen dus oppassen !!

de kreek vanaf het dok

altijd weer goed voor een mooi plaatje

uitzicht op de rivier

lekker in het zonnetje

Ravyn met mijn sandalen

kijk opa !! ze passen

tante Raini is ook onder de indruk

ik kan even vooruit met haken en breien

Ian en zijn vriendin Belinda wilden even niet op de foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten