zondag 10 februari 2019

Wondertjes vind je overal

Groen met een gouden randje
Moeder natuur op haar best
terwijl de vogels al druk bezig zijn
met het bouwen van hun nest
hangt de cocon daar zachtjes bewegend
in de nog kille winterwind
Binnenin groeit een wonder
en terwijl ik kijk naar het konstante wiegen
wacht de vlinder in haar omhulsel
tot de tijd rijp is om
naar buiten te komen
en in de lentezon
van bloem tot bloem te vliegen.

Goeiemorgen lieve lezers,

Ja, de cocon is er nog steeds, waarschijnlijk duurt het een beetje langer deze keer daar het soms koud is zoals gisteren en vandaag, tenminste koud voor hier maar daarvoor hadden we 4 heerlijke lentedagen met temperaturen die bijna de 25 haalden. In feite op vrijdag was Jacksonville de warmste plaats in het hele land, zelfs in Miami was het koeler.

Ik heb een filmpje gevonden zodat jullie kunnen zien was het is en wordt met mijn vlindertje.

https://www.youtube.com/watch?v=ocWgSgMGxOc

Ravyn die dit weekend hier bij mij is vond ook een al lege huls dus die vlinder was al eerder uitgevlogen. Deze vlinder gaat hopelijk dezelfde kant uit, in het najaar zag ik de mama haar eitjes leggen en nu heb ik de kans om het vervolg van heel dichtbij te volgen, geweldig.

Ook geweldig nieuws vanuit Bulgarije gisteren en het resultaat, een tochtje naar de winkel om wat baby kleertjes te kopen om in april mee te nemen naar Limburg en vandaar te versturen. Wat het is ? Ik weet het maar zeg lekker nog niks !!

Ik had een moeilijke week met de heel nodige lichtpuntjes.
Woensdag haalde ik bij Subway een broodje tonijn, heerlijk maar 's nachts werd ik wakker met ontzettende darmkrampen, alleen de kramp anders niks maar ik was een wrakje de volgende morgen en legde niet de link met die tonijn, hij smaakte zo lekker dus de rest die niet op was ging mee naar het werk donderdag voor lunch. Nou, dat heb ik geweten, 's nachts weer hetzelfde maar nu ook misselijk en zo en vrijdag was het nog erger dus vrijdag middag vond ik het wel goed en ging naar huis en naar bed.

Bijna niks gegeten resulteerde in anderhalve kilo eraf in twee dagen, hoe klinkt dat maar de pijn was het niet waard, dat is zeker.

Gistermorgen voelde ik me veel beter en ging dus even mijn broodjes halen bij Publix, zeg maar om de hoek. Opeens de rillingen en ik haastte me naar huis en ja hoor, heel veel pijn bij het toiletbezoek, het begin van blaasontstkeing, dat kon er ook nog wel bij. Nu kan ik in het weekend natuurlijk niet naar mijn dokter dus enige oplossing zou eerste hulp zijn met een rekening van honderden dollars dus, wat te doen. Ik had nog drie antibiotica pillen van een paar maanden terug dus de eerste gistermorgen en de tweede 's avonds en heel veel drinken, water na water glas ging er in en vanmorgen ben ik piekfijn, geen koorts meer en geen pijn . Ik heb wel een grote fles cranberry sap in de koelkast, even zorgen dat het ook wegblijft natuurlijk.

Jammer gisteren want ik wilde met Ravyn naar de dierentuin maar dat leek niet verstandig.Raini was met haar vriendin Sam ( die eerste Amanda heette) en baby Josh naar Georgia geweest en toen zij terugkwam had zij ook het dierentuin plan dus Ravyn was voor de middag onder de pannen terwijl ik eidenlijk mijn huis een klein beetje kon opruimen. Zes pannen met restjes plus de nodige kommetjes en schaaltjes ook vol met etenswaren in de container, wat een verspilling en voor Ian een heleboel afwas maar het is allemaal weg. Hij had ook al de garage opgeruimd en geveegd en mijn nieuwe douche kop gemonteerd.

Ook heb ik alle kleren van Ravyn een voor een gechecked, alles wat te klein was en dat was een grote doos, is al afgegeven bij de kerk om de hoek.

Raini kwam met ook iets goeds, ze was me nog 1200 dollars schuldig, opgebouwde schuld over de jaren en die staan sinds gisteren met 100 extra voor alle hulp op mijn bankrekening, heerlijk helemaal afgelost dus een zorg minder en die gaan alvast richting verhuizingsplannen voor volgend jaar want ik wil heel graag een container huren om spullen richting Kessel te sturen.

Ik kreeg donderdag mijn kadootje van at&t voor mijn 10 jarig jubileum, een prachtige zilveren ring met drie aquamarijnen en hij past precies, ook een gouden att bedeltje dat vast wel ergens aan gaat bengelen. Verder hebben Denise die ook haar jubileum had, een maand eerder dan ik, samen voor het team een piekfijn menuutje uitgekozen dat we met zijn allen woensdag middag gaan opsmikkelen. We kregen een uurtje meeting ervoor en gaan ook Ben's verjaardag en Angel's baby shower vieren dan. We hebben bij Ruby Tuesday besteld, ribs, mini burgers, kippenvleugeltjes en popcorn garnaaltjes met frietjes, salades etc. Het etentje wordt natuurlijk door at&t betaald, we kregen ieder 100 dollars om daaraan te besteden.


Over twee weken een optreden van Vynl, misschien want Ricky is nog steeds in het ziekenhuis zover ik weet, ik heb al dagen niks meer gehoord. Hij was flauwgevallen en zijn bloeddruk was ontzettend laag dus dat is niet goed, ik wacht maar weer af, ik mis hem ontzettend.

Voor jullie is het bijna Vastelaovend en ik krijg alweer een beetje de kriebels maar ik kan het allemaal gaan inhalen als ik dan nog de puf heb haha...ik word tenslotte ook al wat ouder.

Lieve groetjes van Mariet xx



Geen opmerkingen:

Een reactie posten