zondag 6 november 2016

Voor een kwartje op de eerste rang

Het circus is bijna voorbij
De clowns kunnen de arena verlaten
En ophouden met het publiek te vertellen
Waarom ze die ander zo haten
En wie er ook wint, de zege is zuur
Het wordt nooit meer als tevoren
Met alles wat is gezegd en gedaan
Is er heel veel verloren

Goeiemorgen lieve mensen

Het is november en als ik aan november denk, is het natuurlijk aan vroeger. In mijn gedachten zie ik mezelf in november als klein meisje door de straten van Kessel lopen, er ligt rijp op de daken en er is kans op sneeuw. De lucht die in kleine wolkjes weggeblazen wordt door de wind als ik uit adem is zo koud dat ik af en toe naar adem snak. Het wordt donker, waar ging ik naar toe, geen idee maar ik ga nu naar huis en ik voel me veilig zelfs helemaal alleen in de schemering. Ik loop de Koninginnelaan op want daar wacht thuis, warmte, mijn familie. Vooral het gevoel van geborgenheid is dan heel sterk, de geur van vorst, de stilte, alleen op de wereld want ik ben alleen op straat, huizen met verlichte ramen maar alle gordijnen zijn dicht en sluiten de koude wereld uit.
Hoe oud was ik, geen idee maar dat gevoel van warmte die wacht is er nog zo sterk en heel gemakkelijk op te roepen.

Vorige zondag wachtte ik vergeefs op Roland, de klusjesman, geen bericht, geen klopje op de deur, niks maar ik dacht, het komt wel. Ik ging lekker shoppen bij Sam's met Susan en Todd, heerlijk allemaal die hapjes, een lekker gegrild kippetje in de winkelwagen voor de avond en ja hoor, mijn verjaardags kado lag daar op me te wachten. Er was een demonstratie met massage apparaten, voor in de stoel voor de rug en aan soort gordel die over je hele rug loopt, vooral de schouders voelde zo goed want mijn spieren worden hoe langer hoe stijver. Terwijl ik in de stoel zat te genieten zei ik tegen Todd, wie heeft een man nodig als je een apparaat hebt dat je masseert !

Even nadenken of het te doen was en ja hoor, een vrouw moet zichzelf af en toe kietelen (verwennen) zoals mijn goede vriendin Addy altijd zegt dus ook dat het wagentje in samen met nog een aantal lekkernijen. Hier wordt gesnackt met groenten en fruit, geloof het of niet en ik ben vooral dol op caramel dat wordt gebruikt als een dip voor appelstukjes. De caramel is zacht, ietsje dikker dan stroop en de combinatie is heerlijk dus samen met witte druiven die nog volop te krijgen zijn werd dat mijn lunch voor de hele week, elke dag een geschilde appel, in schijfjes gesneden en dippen maar.

Thuis waren Darian en Josh en de kids, we aten burgers van de grill en allerlei lekkere dingen die Raini gekookt had .

Op het werk gelukkig steeds minder druk, gisteren werd zelfs green time aangeboden maar ik was steeds de laat, de eerste die reageert wint. Ik heb wel de hele week gewerkt.

Woensdag was ik vrij en aangezien Susan zelf naar de therapie kan rijden nu was ik echt vrij.
Een film stond op mijn programma, Inferno met Tom Hanks, de derde uit de reeks van Dan Brown boeken en ik zat om 11 uur in de bioscoop op een matinee kaartje van 5.00. Met mij zegge en schrijven 8 andere mensen dus lekker rustig en ik heb ervan genoten. Het was spannend en vol actie maar ik vind de eerste, Da Vinci Code, nog steeds veruit de beste moet ik bekennen.
Daarna even bij Old Navy binnen waar ik een hele leuke broek kocht, jaren50/60 stijp, zwart en wit pepita ruitje en bijpassend zwart shirtje dat in de opruiming was. Ik vind die nieuwe stijl erg leuk en kreeg ook leuke reacties vrijdag toen ik dit aanhad op mijn werk, mijn horloge is ook pepita dus het paste allemaal precies.

Als ik dan vrij ben wordt er natuurlijk uitgebreid gekookt, anders ben ik pas thuis tegen zevenen en is het meestal iets wat vlug klaar is of gewoon een boterhammetje.
Trouwens gisteren een telefoontje van Susan, Todd had Three cheese tortellini (verse) a la panna gemaakt, tortellini met kaas roomsaus en hamblokjes, ik natuurlijk met mijn kommetje naar het einde van de straat, het was fantastisch lekker, hij lachte en zei, kan dit je goedkeuring hebben en ik lachte met een volmondig ja.

Woensdag, omdat we vroeg aten, was er nog tijd voor een ommetje van een paar kilometer, Susan had geen zin dus ik liep alleen naar de Walmart om wat lichte spulletjes en een brood te halen. Op de weg terug vond ik een aantal takken, perfect voor mijn kerstversiering die ik in gedachten had dus ik bundelde met behulp van een plastic Walmart tasje en bijna thuis kreeg ik een ligt van Gil naar hun huis.Komende woensdag ga ik eraan beginnen dus ik maak vast foto's als het goed lukt.

Donderdag morgen was ik al vroeg op al moest ik pas om 11 op het werk zijn. Het schemerde nog en toen ik een zak naar de vuilnisbak bracht rook ik de immens zoete geur van de jasmijn, twee grote struiken inmiddels en vol met bloemen die alleen 's nachts open zijn. Ik dook als het ware in de struik en rook, heerlijk, Martin's favoriete bloem beloonde me met een aroma dat met niets anders te vergelijken is. Opeen hoor ik zoem zoem als een bij en zo'n 30 cm van mijn gezicht, een kolibrie die deze bloemen ook heel erg lekker vindt natuurlijk. Ik ging recht op staan en stokstijf wachtte ik af, drie donkerbruine kolibries, binnen 50 cm van me vandaan laafden zich aan de nectar. Dit zijn de kleine kadootjes die me elke dag zo goed doen en wat is een beter begin van je dag dan pure schoonheid en gratie, zo maar voor niks bij je voordeur.

Vannacht is ook hier de wintertijd ingegaan maar Charlie was een good girl en sliep nog toen ik om zeven uur wakker werd en ik had tijd om alle klokken te verzetten, alleen die in de auto moet nog en alvast mijn blog te starten. Darian is op weg naar hier, zij, Josh en kleine Josh gaan vandaag naar het strand om de jaarlijkse airshow te zien met natuurlijk de Blue Angels maar voor baby Julius is dat niks, veel te druk en teveel lawaai met die straaljagers dus ik mag babysitten tot vanmiddag, de show is van 10 tot 4. Roland komt ook vandaag voor de reparaties, hij wilde woensdag komen maar vergat dat het woensdag was.

Ik ben dus helemaal klaar om oma te spelen, ik wil lekker met hem gaan wandelen als het kan, het is frisjes en bewolkt maar een heerlijk temperatuurtje voor mij.

En dan zijn er de verkiezingen komende dinsdag en ik ben er helemaal klaar mee !! Ik wil gewoon dat het circus verder trekt naar Verwegistan, het is een comedie die nooit echt leuk was en het zou zomaar kunnen zijn op dit moment dat de grootste en lelijkste clown aan de winnende hand is, ik hoop voor dit land van niet en houd mijn hart vast als het gebeurt.

Allemaal een fijne week gewenst met veel kleine en grote momenten om van te genieten en November, ik houd van jou !!

Liefs...Mariet xx








Geen opmerkingen:

Een reactie posten