zondag 7 augustus 2016

Hondsdagen

je ging over bergen
je liep door dalen
stak rivieren over
vastberaden om niet te falen
je zocht in hoeken
en keek op de vlakte
liet niet los, liet niet gaan
en toen je haar vond, toen pakte
jij de liefde van je leven
en ik zou er alles voor geven
om jullie daar samen te zien
jouw bruid in kant en zij
en jij, de gelukkigste dag van je leven
maar van verre ben ook ik
voor jullie
ontzettend blij

Goeiemorge leef luuj

Het hoogtepunt in mijn familie deze week was een bruiloft en ik was er niet bij, jammer genoeg kon dit niet gecombineerd worden met mijn vakantie in Nederland en trouwens de bruiloft was in Hongarije. Daar trouwde mijn petekind Ruud Heines, de oudste zoon van zus Ine met zijn Klari. Ze leerden elkaar een aantal jaren geleden kennen in Hongarije waar Ruud op vakantie was en zo'n drie jaar geleden, nadat de vlam was overgeslagen verhuisde Klari na te zijn afgestudeerd naar het verre Venlo en afgelopen vrijdag werd hun liefde bezegeld met wat een hele mooie en warme bruiloft is geweest – ik heb tot dusver maar een paar foto's gezien – en een klasse feest met familie en vrienden. En die peettante heeft van verre met jullie meegenoten en wenst jullie nog eens alle liefde en geluk in de wereld.





Ik ben blij dat deze week om is, het was een drukke en stressige week, niet zozeer met werk of zo maar gewoon, in mij kom ik niet tot rust en ik weet niet of het de komende scan is komende dinsdag of wat anders, misschien de keuze die ik niet kon maken om in Kessel te blijven.

Afgelopen zondag ging ik met Susan shoppen, op de marine basis, lekker in de grote winkel daar waar je allerlei buitenlandse dingen kunt kopen maar deze keer vooral het aanvullen van mijn diepvries met vlees want daar kun je goedkoop inkopen en de kwaliteit is geweldig. Dus nu is mijn diepvrieskist weer tot het randje gevuld, met veel rundsvlees, lekkere steaks voor een prikje, gehakt van beiderlei soorten en zo.

Maandag had ik mijn vrije dag – trouwens voor de komende weken is dat ook het geval – en ik besloot naar de film te gaan, ik had nog heel wat films te zien, sommige draaien al niet meer dus die pik ik wel mee in redbox. Ik koos voor de nieuwe Startrek en ik heb genoten, daarna mezelf getrakteerd op een lunch bij Longhorns, mijn favoriete shrimp en crab chowder, een gebonden soepje met mais, paprika, garnaaltjes en stukjes krab, heerlijk.

Dinsdag dan het weerzien met mijn manager en de rest van mijn team die er zaterdags niet waren, ik had natuurlijk chocolade meegenomen en die was in een mum van tijd op, ook kreeg ik van Steve mijn parking pas terug en als ik naar de cijfertjes kijk van juli, jaar hoor, grote kans na volgende week nog een maand.

Nu denk je dat je na drie weken verlof terugkomt en er zijn wel dingen veranderd, nee hoor, gewoon weer in diezelfde sleur, klanten bellen voor de raarste dingen, je moet alles en je mag niks. Het enige leuke in het verschiet, een feest week na de komende week met als thema olympische spelen en de grote baas schijnt dan toch eindelijk te komen na een paar keer afgezegd te hebben dus stressen over elk papiertje op de vloer en zo. Ik laat het maar gewoon allemaal weer op me afkomen en concentreer op wat echt belangrijk is, mijn familie, mijn vrienden, mezelf.

Op vrijdag was het om half zes welletjes – ik moest tot 7 uur – en ik ging naar huis en ik heb me gisteren gewoon ziek gemeld. Maandag vrij dus drie dagen en dan die test, dinsdag middag om half drie moet ik er zijn. Vrijdag morgen vroeg een telefoontje, moest toch even bloedprikken zodat ze kunnen checken of mijn nieren de vloeistof aankunnen en vrijdag laat een telefoontje maar ik kon niet antwoorden dus daarvoor morgen vroeg even terugbellen. Ik word tamelijk tureluurs van dit alles, ze hebben al 5 keer of zo gebeld met vragen over dingen als de streepcode en nummers op mijn stents, ja maak me maar even open om te checken zou ik zeggen !! Ik moet voor die test naar een hele andere kant van Jax, over de rivieren maar het lijkt eenvoudig te vinden en ik heb tenslotte mijn GPS.

Iemand die dit leest denkt misschien, ze heeft de mismoed zoals mijn moeder altijd zei maar nee hoor, ik blijf natuurlijk positief, ik wil alleen graag weten wat er dan wel met die lever aan de hand is, uitslag waarschijnlijk niet voor mid september want dan heb ik de volgende afspraak. Ook kwam ik erachter dat de rekening die ik vrijdag kreeg en waarvan ik hoopte dat hij een andere hogere (10 keer zoveel) rekening zou vervangen dus gewoon een extra rekening is, nu ben ik tenminste aan mijn deductable en zal het zo'n vaart niet meer lopen met rekeningen. We kunnen ook het weer de schuld geven, we zijn bezig aan de hondsdagen, de Dog Days of Summer en het is gewoon ontzetten warm en benauwd.

Ik ben aan het kijken naar volgend jaar en ging dus toch maar weer eens naar Arke kijken want die laatste trip duurde me eigenlijk veel te lang, allemaal tijd die afgaat van de tijd die ik met mijn allerliefsten kan doorbrengen. Het plan is rond 21 april tot 8 mei of zo en je gelooft het niet maar Arke biedt een rechtstreekse vlucht van Orlando naar Amsterdam aan voor 611 euro, dat is bijna 900 minder dan ik voor afgelopen juli betaalde dus ik heb geld overgemaakt naar paypal, dat maak ik over een paar daagjes als het op paypal staat over naar mijn ING rekening en dan kijken of ik het zelf kan overmaken naar Arke of iemand moet vragen dat voor mij te doen zodat ik het dan van mijn ING naar diegene kan overmaken, een slimme meid is voorbereid. Ik heb nog nooit zo vroeg van tevoren een ticket geboekt maar alles in mij schreeuwt, nu doen. Zelfs als ik een taxi neem naar het vliegveld in Orlando en terug ben ik nog veel minder kwijt en of iemand me nu op Schiphol of in Brussel moet oppikken, tijd is hetzelfde. Frank en Aline wonen dan allang in Sofia dus we zullen zien, ik ben er dan tenminste voor een paar verjaardagen en ook de kiendjes hebben meivakantie. Ik ben nu al de dagen aan het aftellen.

Vanmorgen las ik het bericht dat Miem Nieskens op 95 jarige leeftijd is overleden, met haar zus Corrie runde ze het allerbekenste winkeltje van Kessel, sigaretten, snoep en schrijfwaren op het Kerkplein langs de kerk. De damen zijn beiden deel van jeugdherinneringen waar ik heel dol op ben. Het was een piepklein winkeltje, op de toonbank twee houten kasten met glas waar je als kind met je kwartje, na de mis, naar toen ging en het glas had altijd kleine vingerafdrukken op zich waar generaties jonge Kesselnaren aanwezen, Bazooka voor 5 cent, twee mannetjes pis voor een stuiver en eetpapier, een cent per velletje. Als er mannen binnenkwamen voor sigaretten of sigaren gingen die natuurlijk voor. De dames gingen elke avond met hun hondje wandelen langs de Maas en wisten precies wat er loos was in het dorp, wie geboren werd, dood was gegaan en natuurlijk doordat het pad langs de Maas een vrijerspaadje bij uitstek was, wie met wie ging.Ik kwam er elke zondag, met mijn vader, met een warm kwartje in mijn hand en ook later ging ik graag terug, ik kocht er mijn nostalgische prentbriefkaarten, mijn fotoboeken over Kessel of gewoon lekker terug in de tijd voor die lekkere Jamaica rumbonen die mijn vader voor moeder kocht of de Mekka chocolade, koetjesrepen, niet eens echte chocolade, schuimblokken en salmiak poeder, voor altijd verbonden met Nieskens.

Gistermiddag dacht ik erover om naar Georgia te gaan maar toen ik Kelly belde zei ze dat zij op het punt stonden naar Darian te gaan en de nacht te blijven, dat was om 4 uur dus ik zei tegen Ian, zin om mee te gaan, je moeder kookt !! hij moest even denken maar toen ik een 20 minuutjes later de douche hoorde wist ik het al, het antwoord was ja – ik heb blijkbaar iets in me dat Gaylord mannen aanspreekt...hehe.

Om zes uur waren we bij Darian met komkommersalade en een kersen en bosbessen taartje van de winkel voor het toetje maar we moesten nog anderhalf uur wachten tot de rest kwam dus tijd genoeg om Julius de fles te geven en te verschonen en met hem te tuttelen, wat is het toch een heerlijke baby ofschoon hij wat last schijnt te hebben van zijn darmpjes maar oma Mariet krijgt hem altijd in slaap.

Papa Josh gooide kipfilet en varkensribjes op de grill en er werd mac and cheese, koolsalade – die heerlijk was – en macaroni salade gemaakt en rond negen uur kon er eindelijk dan gegeten worden en het was heerlijk. Nu vind ik altijd dat eten nog veel beter smaakt als je het deelt met mensen die je lief zijn en dat was gisteravond zeker het geval. Ian had superlange haren en Josh scheerde zijn hoofd bijna kaal en toen was het elf uur voordat we huiswaarts reden en ik sliep in een mum van tijd – zoals meestal tegenwoordig.

Vandaag ga ik even kijken of Susan boodschappen moet doen, ze haalt elke week flessen drank – lees cola en zo – voor haar man Gil en die staan op het bovenste schap dus even kijken of ik moet assisteren.

Maandag weer een filmpje, heb nog niet echt besloten wat het gaat worden, waarschijnlijk Tarzan op Secret life of pets. Maandag middag komt April haar kaas halen die ik voor haar meebracht, ook brengt ze natuurlijk Ravyn mee en ook zij krijgt haar Nederlands kadootje.

Hebben we jarigen ? Ja hoor, vandaag is Charissa jarig, 26 alweer, fijne dag meid. Op 11 augustus is bruidegom Ruud Heines jarig en 12 augustus mijn lieve vriendin Helene, allemaal van harte gefeliciteerd en genieten maar !!

Nou dat was wel weer genoeg voor vandaag zou ik zo denken, ik ga snel nog even koffie maken en dan kijken we weer verder, fijne week en tot de volgende keer

Liefs...Mariet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten