zondag 8 juli 2012

Mugge !!!


Mugge !!!


 Mosquitos, zoem zoem zoem
 op zeuk nao mien blood
 want det is nuudig veur de voortplantings cyclus
 maarre, dink maar uns good


als die muk det nuudig haet
om eikes te konne make
det blood haet mien DNA
dus hubbe die mugge sjnaake


den get van mich in heur
en hoe mingt det met angere misjien
un gek idee, wellich geit ut net get te ver
ach ja, ut kan auch det dees wermte
veur mien hersene net get te vuul bleek te zien



Hallo lieve mensen



Jullie konden het al in het gedicht  lezen, we worden overspoeld door muggen en ze lijken groter dan ooit tevoren, ik heb er net weer eentje geplet en mijn armen en benen zitten onder de bulten en grote rode plekken, ik heb ze echt op de raarste plekken !! Die zijn het gevolg van allemaal dat water en daarna een hittegolf die het grootste gedeelte van de US in haar macht heeft. Zelfs in het noordwesten, New York en zo kwamen de temperaturen tot dichtbij de 40C, heel normaal voor Florida in deze warmste maanden van het jaar maar daar ongekend en het gevolg, bosbranden en stroomuitval, er zijn mensen die al een week of zo zonder stroom zitten. Denk je eens in, geen a/c, geen koelkast, geen warm water en vooral de bejaarden hebben het zwaar. Wij hebben gisteren een paar super vliegenmeppers en ouderwetse plakstrippen gekocht, eens kijken hoe dat werkt.

Het was echt afzien, binnen op het werk is het natuurlijk aangenaam maar zo gauw als je buiten komt is het alsof je in een hete oven binnenloopt. De auto vindt dat maar niks en slaat dan  ook om de haverklap af op weg naar huis. ‘s Morgens valt het wel mee zover. Woensdag was ik vrij, het was Independence Day, de traditionele dag voor barbecue maar het was veel te hot en we brachten dan ook het merendeel van de dag door in de koelere slaapkamer voor de tv.

Op het werk wordt het tweede kwartaal afgesloten en ik heb waarschijnlijk 4 van mijn 5 targets voor de bonus gehaald dus de laatste salaris strook zal weer wat extra centjes tonen. Hebben we wel nodig met de hogere energierekening met al die verkoelingsapparatuur !!!



Woensdag avond een onverwachte traktatie, ik kreeg op facebook een uitnodiging voor een prive huisconcert van Kevin Montgomery in Nashville Tennessee. Ik volg Kevin al jaren sinds ik hem voor de eerste keer zag optreden in Panningen bij de Gaz Station, inmiddels ter ziele. Daarna zijn Brigit en ik ook nog een keertje bij Mommus geweest kijken en ik heb ook een aantal cd ‘s hier. Aangezien ik woensdag avond wat tijd had voordat ik ging koken stemde ik af op de live stream en Kevin speelde piano, later gitaar en zong voor mij en nog een aantal mensen, niet te veel, zo’n 36 maar wel lekker gezellig. Kevin had een flesje wijn opengetrokken en die vond het wel tof. Hij zong en tussen de liedjes door las hij wat in de chatroom werd getypt en reageerde daarop. Tot mijn verrassing was Bart Ebisch ook aanwezig, een oud college van P&M,hij had een programma, Americana na mijn Dichterbij op zondagmiddag voor een tijdje en deed ook een artikel in de krant over hoe Martin en ik ons hadden leren kennen en zo. Het zou in de Trompetter komen maar werd door een vergissing alleen in Zuid Limburg geplaatst. Ik heb wel een kopietje van dat krantenartikel met foto’s, heel leuk.

Ook was er een persoon uit Jacksonville aanwezig, heel apart. Jammer genoeg moest ik na een half uurtje weer afhaken want er moest gegeten worden en ook gingen we weer op zoek naar Martin’s voorgeschreven pillen die alweer veranderd waren, we konden bijna alles vinden deze keer maar toch gaat hij terug naar de dokter de komende week want de voornaamste pijnstiller is niet te krijgen, het lijkt elke maand weer hetzelfde verhaal en vrij frustrerend.



Gisteren was ik vrij, ik had vrijdag gewerkt en halverwege de morgen gingen Susan en ik weer eens op stap, yardsales waren er genoeg en ik vond weer wat mooie dingetjes. Een verrassing voor de meisjes, dat wordt nog wat met alles in de koffer krijgen en ik moet nu ook echt ophouden met kopen maar het is allemaal zo verlokkend. Ik vond een tent van Little People, een product van Fisher Price, altijd al mijn favoriete kinderspeelgoed.






Ik scoorde ook de perfecte tas voor naar mijn werk want de nieuwe leren tas die ik de vorige week in St Augustine kocht wil ik nog even mooi houden voor speciale gelegenheden. Een dollar is tenslotte een spotprijsje voor een grote nieuwe tas met veen ruimte en ritsjes. Op een van de laatste plaatsen waar we stopten kon ik mijn geluk niet op, het was alsof het zo moest zo zijn, ik droeg mijn aqua korte broek en mijn bijpassend topje in turquoise kleuren met de turquoise hanger, ik had nooit de bijpassende oorbellen maar deze mevrouw maakte zelf sieraden en je kunt het wel raden, heel wat turquoise setjes. Heel erg mooie kettingen, gelijk twee gekocht voor een spotprijsje, de oorbelletjes, nou daie waren precies wat ik zocht dus hup, ook maar erbij. Ook vond ik een heel mooi setje voor Anne (nog niet verklappen hoor) van glas en een bijbehorend setje oorbengels.









Glazen sieraden zijn op dit moment heel populair hier vooral bij de mensen die zelf hun spullen maken, heel artistiek en heel betaalbaar. Vissen, bloemen en zeesterren zijn de meestgevonden soorten.



We stopten nog even bij de pindakraam en ik nam drie zakken boiled peanuts mee naar huis, naturel, green en Cajun en Martin en ik hebben lekker zitten te smullen daarvan.



Vandaag staat ook weer een lekkere relaxte dag op het programma, niks moet al ben ik weer opnieuw helemaal weg van een nieuw facebook spel genaamd popsongs, het is een introspel, met categorieen zoals classic rock en 60ties en je moet oftewel de titel oftewel de uitvoerende raden in de korts mogelijke tijd na uitgedaagd te zijn door een andere speler of iemand uit te dagen. Nu ben ik altijd een liefhebber geweest van dit soort spelletjes, ik was verguld met het intro spel elk jaar op de site van radio2 naar aanleiding van de top 2000 maar dat is maar altijd voor even dus nu kan ik mijn hart volop ophalen met die spel, jullie zijn gewaarschuwd !!

Wij breien er weer een eind aan, tweede kop koffie in geschonken mijn lief is net wakker dus een gezellig begin van onze zondag samen en volgende week is er weer een nieuw verslag van….Mariet xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten