zondag 28 februari 2016

Nestelen

mus, ik heb je
letterlijk betrapt
wie heeft er van mijn plant
in de keuken gehapt
ja dat was jij
je vloog gewoon naar binnen
wat moet ik met zo'n musje beginnen
je kunt hier niet wonen
de deur gaat heel vaak dicht
en het wordt binnen nooit helemaal donker
want ik doe nooit het uit, dat keukenlicht
dus luister naar mijn bezwaren
en denk eerst na, heel goed
dan zul je zien
dat heel misschien
je beter je nest buiten bouwen moet


Goeiemorgen lieve mensen


Ja jullie lezen het goed, ik heb een illegaal in huis, tenminste een poging to.
De vorige week was het al een raadsel toen ik bloemenaarde op mijn net schoongemaakte keukenvloer vond en even later een vogeltje met een verwilderde blik door het huis zag fladderen. Het kostte mij zo'n 5 minuten om hem/haar weer buiten te krijgen.


https://nl.wikipedia.org/wiki/Streepkopzanger


Hij is zo groot als een heggemus en zit vaak op de schutting te zingen, heel grappig vogeltje.
Nu dacht ik de eerste keer dat hij/zij per ongeluk binnengevlogen was maar maandag zag ik hem weer en gisteren lag er weer aarde op de vloer. Schijnt dat mijn hangende bloempot in de keuken de aantrekkingskracht heeft, hij vloog wel net naar buiten toen ik de keuken in liep voor mijn tweede kop koffie van de morgen, hij heeft in ieder geval uitgevogeld hoe het werkt. Waarom die bloempot zul je denken, er is voedsel genoeg buiten, hij eet geregeld van mijn brood dus ik hoop niet dat hij het in zijn hoofd heeft om er een nest te bouwen want dan moet ik de vergunning daarvoor, als die er al is, subiet intrekken, dat werkt niet voor mij !


Het is zo druk buiten, gezang om de vrouwtjes te lokken, om het territorium af te bakenen, hier woon ik, blijf weg. Gevechten om stukje brood of gewoon gekwetter om niks. Ofschoon het weer heel vreemd doet deze week, begonnen we met een storm, harde wind, veel regen en temperaturen boven de 25, de laatste twee dagen was het koud, vanmorgen zelfs dicht bij het vriespunt, de lucht is strakblauw en ik moet elke morgen even buiten zitten in mijn nieuwe stoeltje – zo blij ermee – met mijn koffie en de kat springt gelijk op schoot en begint te kneden en te spinnen. Ze wil niet meer binnen slapen, buiten is het te doen.


Ik had dus gesolliciteerd op een baan, large business billing, werd gelijk afgewezen maar tot mijn grote verrassing krijg ik donderdag morgen een mailtje dat ik alsnog goedgekeurd ben en om de test te regelen. Je doet dus eerst een test om te zien hoe slim je wel niet bent en als je dat haalt heb je een interview. Ik mag dus komende woensdag testen, ik denk niet dat het veel zoden aan de dijk gaat zetten want dusver is er nog helemaal niemand in mijn gebouw aangenomen maar hey, dat mag de pret niet drukken.


Ik heb de afgelopen week een paar late diensten gedraaid en dat bevalt eigenlijk heel goed dus ik heb voor april een verzoek ingediend voor allemaal late diensten van 12 tot 9, dan heb ik de morgens vrij en krijg meer gedaan, ook heb ik meer gelegenheid om te skypen met mensen want dat is een beetje in de slop geraakt door mijn vroege werkdagen.


We hebben eindelijk een echte container, niet voor de vuilnis maar voor recycle spullen, in plaats van een klein blauw kratje staat er nu een container die twee keer zo groot is als een vuilnis container als jullie container, ik kan me er compleet in verstoppen. Hier moeten dus de flessen (geen statiegeld hier), de potten, blikken, kranten en zo in. Die krijg ik in twee maanden nog niet vol !!


ik krijg net een leuke verrassing hier, Raini komt binnen met Ravyn, ze blijft vandaag en morgen. Ik moet wel werken maar Raini is vrij.


We gaan lekker genieten, hopelijk jullie ook !!


Liefs...Mariet

zondag 21 februari 2016

De natuur ontwaakt uit haar korte winterslaap

Lente
een symphonie van vogelgezang
en ik
ik word hier helemaal vrolijk van
ze vliegen met takjes
het is tijd voor een nieuw nest
zo druk in de weer
en later, later volgt de rest
ik volg met bedrag
het vogel gedoe
kom musje, kom meesje
tijd voor een hapje, een korstje brood
want anders
ben je dadelijk veel te moe

Goeiemorgen lieve mensen

Wat een verschil met de vorige week, toen was het ook fijn weer maar ineens hebben de vogeltjes in mijn tuin de lentekriebels. Het is een drukte van belang, takjes, mos, veertjes, alles wordt aangesleept en ieder zingt het hoogste lied, de natuur creeert een symphonie van de mooiste vogelgeluiden, je zou het zo op een cd branden. Af en toe stoppen ze om een hapje te eten van het brood in de holte van de boom of de zaadjes in de feeder

Vandaag is het dan ook een bijzonder dag want mijn liefste vriendinnetje, sinds mijn hele leven al, is jarig. Marianne, ik hoop dat het een geweldige dag voor je is, ik wil later even proberen je te bellen. Ik heb komende week maar liefst 4 late diensten doordat er weer iemand voor een week uit mijn team is teruggetrokken door haar manager en iemand moet tenslotte het werk doen, dat betekent de morgens tot 11 uur vrij dus tijd genoeg !!

Op het werk gonst het weer van de geruchten, we zouden op het einde van het jaar sluiten, er is van alle mensen die gesollicteerd hebben op de baan bij betalingen zover maar een persoon aangenomen – Kim had nog niks gehoord trouwens – er waren 1400 mensen die gesolliciteerd hebben op 38 banen dus kun je nagaan.

Het fijne was wel dat op maandag wij de kans hadden om onze tandarts verzekering op te waarderen naar hetzelfde niveau als de managers hebben, dat betekent dat ik voortaan 10 dollars per maand ga betalen in plaats van 4 maar geen eigen risico en alles tot 2000.00 wordt helemaal vergoed dus ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij Kim's tandarts voor maandag 7 maart om 10.00 uur en dan gaat de kogel door de kerk en bijn boven tanden en kiezen er allemaal uit. Ik kijk er echt niet naar uit maar het moet er toch van komen op termijn en nu krijg ik tenminste nog veel vergoed, dadelijk als ik mijn baan verlies, verlies ik automatisch ook mijn verzekering, een slimme meid, alweer, kijkt vooruit.

Afgelopen zondag middag ben ik met Ravyn een tweetal uurtjes bij Ricky, haar overgrootvader die heel dol op haar is, op bezoek geweest, Hij woont nu voor even in een heel mooi huis bij zijn dochters. Het was dolle pret en hij genoot er erg van.
De timing was perfect want dinsdag werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis, longontsteking en mrsa, een zeer gevaarlijke ontsteking omdat antibiotica er vaak niet bij werkt, ook had hij afib, onregelmatige hartslag. Ricky is nog steeds in het ziekenhuis, ik hoop dat hij weer snel naar huis mag.

Afgelopen dinsdag was Star, de vriendin van Raini jarig en ze zouden naar Daytona gaan voor een verjaardagsetentje met familie en vrienden maar voor ze konden vertrekken kregen die twee een geweldige ruzie met gevolg dat Star haar boeltje pakte en een vriendin belde om haar op te halen dus het is nu uit !! Ik kan helemaal niet zeggen dat ik het erg vind behalve dan voor Raini natuurlijk want die heeft veel verdriet hiervan. Ze is amper thuis geweest anders dan om te slapen maar ik vind de rust in huis heerlijk en ik hoop dat Star wegblijft, ik was het konstante geruzie en alle rommel behoorlijk zat.

Vrijdag middag heb ik lekker vrijgenomen en ben naar de film gegaan, Deadpool, ik heb genoten, het is heel erg komisch en daarna heb ik een spinazie pizzaatje in de oven gebakken.

Gistermorgen was ik vroeg op, om zeven uur, klaarwakker en na een tijdje met Mariska te hebben gekletst gingen Susan en ik garage salen. Ik kwam thuis met een nieuwe spijkerbroek voor 2 dollar, een Aeropostale knalroze bodywarmer, ook voor 2 dollar, het mag weer koud worden van mij en al wat winterkleren zoals een jas en een trui voor Ravyn voor volgend jaar.
Ook een mooie gietijzeren planten standaard ging mee naar huis voor een prikje. Alles in de was en het is nu aan het wachten voor mij om alles op te vouwen en weg te hangen.

Gisteravond weer gezellig vroeg in bed met een film en een drankje, het leven is eenvoudig maar goed.

Ik heb net een uurtje met Marjo en Mariska doorgebracht met de camera en de microfoon en zo dadelijk ga ik met Susan shoppen, zij doet haar wekelijkse boodschappen op zondagmiddag en ik ga gewoon mee voor de gezelligheid. Morgen heb ik ook vrij en wil ik tante Virgina gaan opzoeken, ze houdt net als ik van planten en ik wil haar een mooie orchidee meenemen als ik er eentje kan vinden voor een redelijke prijs.

Op 23 februari is Mieke jarig, heel hartelijk gefeliciteerd en een fijne dag gewenst, hetzelfde geldt op 24 maart voor Piet Manders, veel plezier samen met Rita, de jongens en jullie soezige hondje !!!

Ik ga ook eindelijk een tattoo laten zetten voor Martin, ik heb een idee maar een oud collega gaat een ontwerp maken en dan laat ik die in de komede weken op mijn linkerschouder zetten.

Ik wens jullie een fijne week, mooi weer en prachtig vogelgezang, zonnestraaltje en lente kriebels

Liefs...Mariet xx

zondag 14 februari 2016

Valentijns Dag

Een kaart met een vlinder
zomaar ineens op mijn plek
met lieve woorden, lieve gedachten
nee, ik ben echt niet gek
een liefste dochter
zorgde voor dit met een fantastisch gebaar
ook ik kreeg een kaart voor Valentijn
net als ieder ander jaar
dankjewel mijn lief
dat je haar dit liet doen
ik zeg zachtjes, ik hou van jou
en blaas naar de hemel....een zoen

Goeiemorgen lieve lezers.

Gisteravond kwamen de tranen toen ik thuiskwam en niet alleen toen ik  Ravyn vond die een hele mooie kaart had gemaakt voor oma met hartjes en I love you's. Ik vond ook een kaart die Raini had gekocht en waar naast een mooie vlinder ook een mooie tekst en Martin's naam op stond.

Elk jaar liet Martin haar voor mijn verjaardag en voor Valentijn een kaart bezorgen en hij schreef dan zijn naam erop. De tekst op mijn kaart dit jaar :

I would have picked this one, brought it to him and he would have said, perfect and put his name

Zoals altijd zijn het weer die kleine dingen – maar oh zo groot in mijn ogen – die het leven elke dag weer waardevol maken.






Het was een drukke week, zijn er wel eens andere weken in mijn leven, ik had zondag al genoeten van shoppen met Susan en daarna gingen we samen met Gil naar de Golden Corral waar ik genoot van een heerlijke maaltijd, een salade vooraf, heel gezond en toen prime rib, een roast die mooi rose was van binnen en me deed herinneren aan het rosbief dat mijn moeder zo fantastisch kon maken, heerlijk, zo mals. Na het dessert aan de chocolade fontein, aardbeien en natuurlijk marshmallows gingen we weer huiswaarts.

Maandag had ik ook nog vrij, ik was van plan naar de dierentuin te gaan maar na skypen met Ine besloot ik de dag ook nuttiger te besteden – de dierentuin komt nog wel en ik wil de tijgerbaby zien die vrijdag aan het publiek werd gepresenteerd – dus de was, alles wat rondslingerde, alle dekens en lakens van het bed en ook de slaapkamer herinrichten. De orchideeen in een ander hoekje, twee krijgen nieuwe bloesems en ook het rek met het speelgoed kreeg een goede beurt. Nu ziet het er weer netjes uit.

Dinsdag op het werk mochten we maar liefst vier nieuwe mensen in ons team verwelkomen, allemaal dames, Lynne, Opal, Aletha en Jeanne, gezellig.

De directeur van oa ons centrum was op bezoek vanuit het noorden en we hadden een gezellig uurtje met hem waarin hij zijn visie verkondigde, heel interessant en ik denk dat we nog wel een tijdje vooruit kunnen.

Ook was ik begonnen met het versieren van de team ruimte, al het frozen spul was er al uit en gisteren heb ik de laatste wand afgemaakt. Ik heb aan een kant een boom met vogeltjes, gekleurd door team leden, aan de andere kant een tulpen veld, gemaakt door mij, met een molen en een beekje met waterlelies en kikkertjes. De zon schijnt over het geheel en heel veel vlindertjes, ook weer gekleurd vliegen rond, ik zal er deze week een foto van maken.

Op vrijdag dan weer een happy moment, ik had het weer eens gedaan, Employee of the Month voor januari dus weer vier weken parkeren direct voor de deur. Ook was ik als eerste geeindigd in mijn team and ik was nummer 12 qua resultaten voor het zuidoosten, alle 9 staten bij elkaar, geen gekke prestatie voor een Dutchie denk ik.

Het is op en neer met het weer, zo is het 25 C en dan de volgende morgen vriest het weer. Mijn plantjes zijn nog steeds binnen maar ik denk dat na deze morgen – een heerlijk vuurtje in de haard houdt het huis warm – de vorst verleden tijd is en dan kan alles weer open en de plantjes naar buiten.

Vannacht sliep Ravyn lekker warm langs mij en ze was vanmorgen al vroeg wakker, ze heeft net haar ontbijt gehad en ik heb haar beloofd met haar naar de Chinees te gaan voor lunch.

Ik weet niet hoe laat April haar komt halen vanmiddag, we zullen zien of we nog wat kunnen ondernemen.

Ik heb deze week ook wat genoeglijke uurtjes doorgebracht op Facebook voice met Mariska, er is zoveel te vertellen en het is zo gezellig met haar te babbelen, dankjewel lieverd :)

Ik zal jullie wat zonneschijn en lente kriebels sturen....

Liefs...Mariet xx






zondag 7 februari 2016

Alaaf en rolmops in een glas

blieje gezichte
sjmink en lol
ut fies is weer begonne
de mert sjteit vol
met hossende miense
de trom sjleit de maot
unne sjaterlach klinkt door de nach
en ich
ich zeen al die foto's en dink
ich dink det ich auch dit jaor
vastelaovend maar aan de rest van Limburg
euverloat

Goeiemorgen leef luuj

Een groot gedeelte van de Limburgers en Brabanders en ja, ook mensen van boven de rivieren zit er midden in, Carnaval, Vastelaovend, hoe je het ook noemt, het is een groot hos feest natuurlijk. Ik heb al heel veel foto's en filmpjes voorbij zien komen op Facebook en het is keileuk om te zien hoe jullie je amuseren, vrolijk, uit de bol gaan, de optochten maar vooral die blije kindersnoetjes.

Ik geniet ook maar op een andere manier en het was weer een geniet week voor mij, dat is zeker.

Maandag was het spannend, we wisten dat in mijn callcenter 3 managers op de lijst stonden om te worden ontslagen want we hadden er teveel maar pas maandag middag hoorden we in ieder geval dat mijn manager Lori mag blijven. Ze had een gestressed weekend gehad, dat kun je wel denken, ik had er vertrouwen in dat zij niet op de lijst stond maar stiekem in je achterhoofd blijft toch die vrees. We krijgen er dus een aantal mensen bij in ons team, de drie team zonder manager worden verdeeld en ik ben benieuwd wie dat zullen zijn.

Dinsdag had ik vrij genomen om wat met Joke te ondernemen, ze was net terug van een paar dagen westkust met haar dochter en ik liet haar de keuze wat we gingen doen.

We begonnen, op een stralende dag met 27C in het Cummer Museum, dat is in Riverside, aan de rivier, dicht bij het centrum van Jax. Na onze entree betaald te hebben (ik kreeg korting als senior) pakten we eerst een bakkie leut in gingen in de sfeervolle tuin met uitzicht op de St. Johns River eerst even een half uurtje bijkletsen, we hadden elkaar tenslotte al een half jaar niet meer gezien. Daarna een rondgang door de zalen van dit mooie intieme museum met schilderijen, beelden en een mooie verzameling Meisner porselein. Ze hebben een kleine Rodin, een schets van Degas, met balletdanseressen natuurlijk en we vonden zowaar een paar Hollandse en Vlaamse meesters. Een prachtig Vlaams drieluik en een houten pieta, ik heb genoten. Daarna liepen we langs het wandelpad langs de rivier naar de Landing, midden in Jacksonville, ongeveer 20 minuten lopen en we gingen bij Hooters, welbekend van de serveersters in superkorte broekjes en strakke tshirtjes buiten op hun terras lunchen. Voor Joke een salade, voor mij tacos met garnaal en allebei een lekker glas ijsthee. De golfslag was doordat het winderig was behoorlijk en deze keer zag ik geen dolfijnen. Daarna liepen we weer terug naar het museum waar mijn auto stond en bracht ik haar weer naar Judith's apartement in Noord Jax. Judith en Quincy, haar zoon, kwamen ook net aanrijden. Afscheid nemen en tot over 6 maanden !!

Woensdag op het werk ineens weer een natte mouw, de resterende brandblaar op mijn arm open, nu heelt het snel, het is allemaal droog en jeukt van jewelste.

Donderdagmorgen begon al met een telefoontje van een oudere mevrouw die helemaal gestressed was. Ze had een nieuwe router en kon niet online met haar wifi. Ik probeerde haar erdoorheen te loodsen op haar laptop maar ze bleef dramatisch doen en op een gegeven moment werd ze boos omdat ik het over haar wifi paswoord had. Ze zei, ik wil niet meer dat je de term paswoord gebruikt want het heet anders, ik weet alleen niet meer hoe het genoemd wordt want ik ben de gebruiksaanwijzing kwijt maar het heet niet paswoord. Nou ja, als je niks anders hebt om je druk over te maken.

Gelukkig was de week redelijk snel voorbij, ik zag uit naar mijn lange weekend – ik heb morgen ook vrij – en naar de bling bling party van Kim gistermiddag.

Gistermorgen eerst wat boodschapjes gedaan en een yardsale waar ik mooie cd's vond met Klassieke Duitse liederen en een dubbel met pianomuziek, allemaal maar een dollar per stik, ook Graceland van Paul Simon is nu in mijn kast.

Daarna was ik nog wat aan bekijken op facebook toen ik ineens een berichtje kreeg van Mariska.

Ik wist eerst niet wie het was maar Mariska is de dochter van mijn nichtje, Marjo Hanssen, haar vader was een jongere broer van mijn moeder, ze woonden in Kessel in het Geitenstraatje en zijn later verhuisd naar Baarlo. Ik heb een foto van Marjo en ik samen in de zandbak, we waren een jaar of twee.

Ik stuur Marjo altijd mijn blog, ze woont alleen en vindt het fijn om te lezen wat ik elke week mee maak. Ik had Marjo verteld dat als een van haar dochters op bezoek was, te vragen of ze een snelkoppeling op haar desktop zou willen zetten zodat ze geen problemen meer zou hebben met het klikken van mijn linken in de email. Mariska en ik praatten even en toen – en ik wist helemaal niet dat dit kon – weer wat geleerd – nodigde ze me uit in facebook voor een gesprek op camera en voice en ja haar, daar was Marjo vol in beeld. Ze was ook heel verbaasd om mij te zien, het is jaren geleden dat we elkaar troffen. Daarna heb ik nog een hele tijd met Mariska heel erg leuk gekletst en we hebben wat foto's uitgewisseld van vroeger. Later vandaag of morgen ga ik een verslag schrijven over de Hanssen familie en mijn verhaal compleet met foto's en zal dat naar haar sturen zodat ze ook meer bekend is met waar haar moeder vandaan komt en zo.


Zo werd het al snel veel later en ik had nog geen uurtje meer om we te douchen en wat lekkers te maken voor Kim's party.

Een collega van ons bij at&t, Daniel, heeft een vrouw, Kat (voluit Katarina, haar moeder is Kroatisch) verkoopt sieraden op parties en online. Alles is heel goedkoop, niks duurder dan 5 dollars en ook nog eens heel leuk. Zo krijg je bijvoorbeeld voor 5 dollars een schitterende ketting met echte stenen met bijpassende oorbellen en voor nog eens 5 ook nog een bijpassende armband. Vroeger gaf ik eigenlijk niks om sieraden, ik droeg altijd hetzelfde maar nu heb ik een aardige collectie, met name armbanden en oorbellen, opgebouwd. Het is fijn om af te wisselen, vooral als ik ga werken heb ik veel wat bij elkaar past.

Ik had een portie bruschetta gemaakt van stokbrood, cream cheese met kruiden, tomaatjes en kaas en ik was maar 5 minuutjes te laat. Kim had zo'n 50 mensen uitgenodigd maar je weet hoe dat gaat, uiteindelijk kwamen er maar drie opdagen. Kat en haar moeder – die een geweldige vrouw is vol levenlust en een goede verkoopster – hadden alles opgezet en ik heb wat leuke spulletjes uitgezocht. Ze had voor mij een setje in turquoise kleuren opzij gelegd, ketting, oorbellen en armband, ik kocht nog een andere langere ketting voor op mijn kleding voor Frank en Aline's bruiloft en oorbellen en natuurlijk wat bling bling voor de kleindochters. Ook was er een raffle en ik won dus ik kon een gratis setje uitzoeken, een paar prachtige hartvormige bronskleurige oorbellen. We aten wings van de grill, lekkere snacks en ik ging met een vol buikje en een tasje met moois naar huis.

Thuis gekomen de pyama aan in op tijd in mijn nest met een film, Goosebumps met Jack Black.

Freckles wilde niet op mijn slaapkamer en overnachtte in de kamer in mijn stoel – Raini zit daar nu in naar een film te kijken, ze moet vanmiddag werken.

Vanmiddag ga ik beslist wat doen, het is lekker buiten, frisjes dat wel maar het grijs is bijna weg, morgen wordt het nog zonniger en ik heb vrij. Ik ga ergens naar toen, waar, geen idee, dat horen jullie de volgende week wel.

Ik hoop voor de carnavals vierders dat de laatste dagen geweldig worden, ik heb een pot rolmopsen in de koelkast dus ik zit goed voor Aswoensdag.

Alaaf en tot de volgende week !!!


Mariet xx