zondag 1 mei 2016

Oranje boven !!!

ik zie je in de bonte vlinder
aangetrokken door mijn Lantana
en haar zoete geuren
ik zie je in de kolibri
die zichzelf komt laven aan mijn nectar
en schittert in exotisch kleuren
ik hoor je stem in de wind
die de takken aan de oude boom
en haar blaadjes laat bewegen
ik voel je geest in het zonlicht
dat mij koestert en verwarmt
en alles in magisch licht doet verweven
ik koester je herinnering
die mijn ziel, mijn hart aanraakt
en melodieen in de lucht doet zweven
ik geloof dat ooit ook ik
transformeer naar pure energie maar tot dan
zal ik zonder jou moeten leren leven


Goeiemorgen lieve lezers

Vandaag is het een mei en een jaar geleden was ik al bijna in Nederland maar nu moet ik nog zo'n negen weekjes wachten en aftellen voordat het weer zo ver is. Ik ben zo ontzettend toe aan vakantie, aan rust en lief gezelschap en de genezende werking die Kessel, Limburg en al mijn lieve familie en vrienden op me heeft.

Maar eerst terug naar afgelopen zondag en het verjaardags feestje van Josh die twee geworden was. We waren vroeg, nog bijna niemand daar en dus alle ruimte in het zwembad om op mijn gemak rond te dobberen voordat de crowd met allemaal kleine ukkies kwam. Ravyn en ik hadden veel plezier met het luchtbed, met elkaar nat te spetteren. Later was het een drukte van jewelste en bleef ik meer aan de kant om lekker te kletsen met Kelly en Misty en te genieten van het eten. Een mevrouw die ook op het feest was,, uit de Philippijnen had heuse loempia's gemaakt en ik heb mijn buikje rond gegeten en er gingen er zo'n 10 mee naar huis. We bleven tot bijna zeven uur en toen was ik moe van het zwemmen, van de zon en een zeer energieke Josh die al die aandacht geweldig vond en onze kadootjes – een little people brandweerstation (Kelly had de brandweerauto gekocht) en een kiepauto en werkbank met de nodige geluiden natuurlijk – helemaal te gek vond.

Woensdag begon met op het werk de aankondiging dat er mensen weg moeten en dat ze eerst aanboden voor iedereen die vrijwillig zou gaan, een leuk afscheidspakket met, naargelang de jaren die je werkte, voor mij zouden dat 10 weken zijn, salaris doorbetaald. Ik weet dat er mensen zijn die erover denken, ze moeten het voor komende woensdag aangeven. Zijn er niet genoeg vrijwilligers dan wordt er gesurplussed, gedwongen afscheid en dat gaat op volgorde van diensttijd. Ik ben nummer 47 op de lijst van 138 medewerkers dus look geen gevaar, alleen als er besloten wordt om het centrum compleet te sluiten dus even uitstelling van executie. In juli beginnen de onderhandelingen voor een nieuw contract met de vakbond, we zullen zie waar dat toe leidt.

Lori kwam na afloop van de meeting naar me toe en zei, Mariet, je blijft toch bij me?
Kim heeft besloten de baan in Ocala bij sales/billing aan te nemen, ze moet er op 31 beginnen en verhuist op 27 mei, ik zal haar missen.

Woensdag was het natuurlijk Koningsdag en onze club, Nederlanders in Jacksonville had een bijeenkomst bij Miller Ale House in Mandarin georganiseerd. Ik heb mijn auto bij Diana neergezet, me in het oranje opgetut en samen met haar, de kids en Ted, een Nederlandse man die bij haar in de buurt woont en al zo'n 16 jaar in Jax woont (hij heeft er gewerkt voor de marine) richting Ale House. Nog even een stop bij een party center zodat de kids hun haartjes oranje konden spuiten. Wij waren er vroeger dan de meesten en de opkomst was geweldig, zo'n 30 mensen, volwassenen en kinderen en idereen uitgedost met oranje shirts, hoedjes, petjes en schmink. Rinske, die in Flagler Beach woont is stewardess en zij was net terug van Amsterdam en had bij de AH tompoucen, oranje pepernoten en engelse drop meenemen en we konden allemaal ruimschoots smikkelen. Het was ontzettend gezellig en we bleven tot na negenen. Lekker eten, gefrituurde garnaaltjes met frietjes en koolsla en nog voldoende voor de volgende dag voor de lunch. Ik heb allang niet meer zo'n gezellige avond gehad en kijk al uit naar het volgende uitje.

Ik was ontzettend blij dat het vrijdag was, ondanks dat ik voel dat de B12 vitamines werken, minder uitgeblust, ben ik er nog lang niet. Ik heb nu een achste pil toegevoegd aan mijn assortiment voor elke morgen, tumeric oftewel kurkuma. Het versterkt de werking van andere medicijnen en wordt gebruikt in voorkoming en behandeling van Parkinson en Alzheimer en ook kanker. Het heeft een helende werking bij ontstekingen en alles wat ik kan doen om mijn lijf een beetje te helpen is goed denk ik zolang het natuurlijke middelen zijn.

Gistermorgen moest ik eerst Raini en Star, die op visite was, naar Metro Park brengen, in het centrum van Jax aan de rivier waar twee dagen een groot rockfestival wordt gehouden, het heet Welcome to Rockville en is een jaarlijks gebeuren. Bloedje heet, zo'n 33C en druk maar Disturbed speelde (Raini moest huilen vertelde ze me net, Disturbed was een van Martin's favoriete bands en hij nam haar en Ian mee naar een concert, een paar jaartjes geleden) maar ook 3 Doors Down en Candle Box. Ian ging mee zodat ik op de terugweg niet zou verdwalen want al heb ik mijn GPS, heel veel straten waren afgezet voor het event en dan is het met veel eenrichtings straten toch even puzzelen.
Ik had haar verteld dat ik haar vandaag niet kan brengen, ik ga zo dadelijk skypen met Rob en de maedjes dus ik hoop dat ze daarna een ride heeft anders mag ik alsnog rond 12 uur.

Ik heb gisteren het gras voor en half de achtertuin gemaaid dus kan ik relaxen hopelijk. Morgen heb ik ook vrij en dan wil ik naar de film, Junglebook schijnt ontzettend mooi te zijn.



Lieve groetjes van Mariet












Geen opmerkingen:

Een reactie posten