zondag 9 augustus 2015

Een weekje Jacksonville

Een tekst die spreekt van tranen
Van een vrouw en van verdriet
Ik beef bij al je woorden
Ofschoon ik ook bij hen geniet
Ze verhalen ook van liefde
Gedichten en een warm gevoel
Met hen laat je me zingen
Niet alleen ik, maar mensen, een heleboel
Zing voor ons , zing je hart leeg
Laat ons delen in alles wat je voelt
Zodat wij kunnen onderdompelen in je lief en leed
And weten wat je bedoelt
Vul het park met woorden
Met ritmes en met tonen
En alle mensen oud en jong
Zullen je met applaus belonen


Goeiemorgen lieve mensen
Vandaag had ik het plan om in Georgia te zijn maar helaas, dat plannetje ging niet door maar laten we bij het begin beginnen.


Maandag had ik de late dienst maar ik voelde me helemaal niet goed dus ik belde dat ik niet kwam. Later die dag ging ik naar buiten en heb de mooiste foto's gemaakt, van mijn vriendje de specht natuurlijk en een super mooie grote vlinder



Later had ik ook het geluk om mijn dagelijkse bezoeker, de kolibrie op de gevoelige plaat vast te leggen.

Dinsdag dan maar weer werken want ik was weer helemaal ok. De maandcijfers van juli waren binnen en ja hoor, helemaal groen dus op naar de volgende bonus.

We hadden een week waar het heel erg bewolkt was en heel erg veel regen en fikse onweersbuien, gewoon zomerweer in Jacksonville dus !

Woensdag ging ik eerder naar huis, ik miste daardoor dus het fire alarm, iedereen gewoon voor een half uurtje naar buiten.

Donderdag hoorde ik pas later in de dag dat Darian, Martin's jongste dochter, woensdag nacht een ernstig auto ongeluk had gehad. Ze was uit met haar vriendin, beide meiden waren dronken en de vriendin, die reed, had ook nog wat pillen geslikt dus ze viel prompt achter het stuur in slaap en reed rechtdoor op een grote kruising in de buurt waar geen rechtdoor mogelijk was wat resulteerde dat ze een kerkje binnenreed. De auto begon te roken, een man op een fiets zag alles gebeuren en trok beide meiden uit de auto die kort daarna vlam vatte. Martin was een beschermengel die nacht, dat is zeker.
De bestuurster droeg geen veiligheidsgordel, jonge mensen zijn hier zo roekeloos soms, en had beide heupen verpulvert, ze is nog in het ziekenhuis, met pinnen in haar heupen en nog andere botbreuken en de vraag is maar of ze ooit nog gewoon kan lopen.
Darian had wel haar gordel om, gelukkig maar de airbag was de reden voor een flinke lange snee op haar kin, een aantal hechtingen is het resultaat.
Verder was die veiligheidsriem er de oorzaak van dat haar lever flink gekneusd was en ze had interne bloedingen daardoor die heel ernstig leken, ze hebben zelfs overwogen om te opereren om de bloedingen te stoppen maar gelukkig was dat niet nodig. Vrijdagmorgen kon ze van de intensive care naar een gewone kamer en gistermiddag heb ik haar samen met Star vanuit Shands, het universiteits ziekenhuis van University of Florida naar huis gebracht. Ze mag de eerste 6 weken niets tillen, niet roken en heel gezond eten zodat haar lever kan helen. Dat gaat nog een uitdaging worden met baby Josh van 16 maanden.

Gisteren eindelijk het begin van een driedaags weekend waar ik erg naar uit keek.
Ik ging eerst met Susan en Ravyn yardsalen maar ondanks dat het prachtig weer was na al die donkere hete regenactige dagen waren er niet veel. Ik kocht voor Ravyn Woody en Jessie en Buzz van Toy Story en voor mezelf twee paar hele mooie oorbellen (50 ct per paar) en nog wat kleine spullen.

Daarna naar huis, Ravyn weer afgeleverd bij Ricky en op naar Shands voor Darian dus op te halen. Na haar afgeleverd te hebben zijn Star en ik eten gaan halen bij Tunis, ze hebben er heerlijke gyros en frieten.

Daarna heb ik toch maar de maaier gepakt en voor en het meeste achterom gemaaid, Zo dadelijk ga ik wat emmers zetten waar ik de Crape Myrtles, een zeer snel groeiende struik/boom met bloemen die me doen denken aan seringen. Je ziet ze hier overal in tuinen, van lichtroze tot donkerrood



Ik plant ze midden op het gazon achterom voor extra schaduw en voor de vlinders en kolibries.

Ook kocht ik twee gardenia's en een hele mooie geurende witte roos

Vanmorgen ben ik met Thomas, Asha en Ben naar Beach Boulevard gereden naar de Flea Market, ik vind Ramona beter maar ze wilden naar elpee's gaan kijken, ze draaien heel veel op hun platenspeler.

Ik vond een mooie hippie jurk en bijpassende sandalen en zij gingen met 24 elpee's naar buiten.

Na de vlooienmarkt op weg naar Costco, een andere groothandel en daar vond ik allemaal lekkere dingen, Hollandse kaas van Campina, gerookte zalm, een heel groot verse zalm waar ik nu 7 porties van in de diepvries heb, lekker brood, en nog meer lekkere dingen.

Naar huis en alles opgeruimd en nu mijn verslag afmaken dat ik vanmorgen vroeg al begon.
Het is weer bloedheet en nu doe ik niks mee, ben wel natuurlijk aan het koken, kipfilet in reepjhes met portobella champions, dadelijk gaan daar groentes bij, sour crème en het geheel gaat in een pie, dat wordt smullen !!!
Nog even vermelden, heel Jacksonville is in de ban van de verdwijning van Lonzie, een jongetje van 18 maanden. Zijn moeder die danst in een nachtclub, was werken, haar vriend vertelde de politie dat hij Lonzie en zijn zusje van 5 in de auto zette en weer naar binnen liep om wat te halen (later bleek om coke te snuiven) het meisje kwam huilend binnen en de auto met Lonzie was foetsie. Dus de vriend belde de politie, de zuto werd een paar straten verder gevonde maar geen peuter.
De vriend zit nu in de gevangenis, het verhaal klopte van geen kanten, een security camera bij het huis waar de auto gevonden werd toonde dat de avond tevoren, die vriend de auto daar neerzette en hard wegliep. Nu zoeken ze met man en macht al twee weken naar Lonzie, ze hebben bij de zoektocht al twee andere vermiste mensen gevonden, of beter gezegd de stoffelijke resten, een in het water in een auto en eentje in de bossen maar nog steeds geen kind. De vriend doet zijn mond niet open maar ze willen hem nu aanklagen voor moord als is het kind niet gevonden.

Nou dat is het weer voor deze week, een hartelijk proficat voor Ruud die 11 augustus jarig is en voor Helene die de dag erna feest heeft !!!

Fijne week, ik doe ook mijn best maar weet zeker dat er weer vanalles gaat gebeuren, hopelijk alleen maar positieve dingen

liefs...Mariet xxxx

mijn vriend de specht

schoonheid vind je in de natuur



planten groeien bij mij van buiten naar binnen, dit is aa South Carolina jasmijn

eindelijk op de foto, de kolibrie

nog maar eentje van meneertje specht




1 opmerking: