zondag 12 april 2015

Reiskriebels

De meid en de knech
die ginge same vrieje
de meid haj blozende wengskes
de knech waas zónne blieje
ze sjlope sjnachs de achterdeur oet
en ginge nao de sjeur
de hond begos te blaffe
de knech zien bóks bleef hange aan 'ne nagel aan de deur
doe huursde krak and kraak
'ne giechel klónk d'r door haen
zeej bloosde met roeje appelwange
en keek nao zien nekse bein
hae mompelde verdorie
en trók aan eure erm
ze vele lankoet in 't heuj
ze kreeg 't behuurlik werm
hae kusde heur en fluusterde
ich ving dich ech hiel leef
zeej zei, ouch met 'n kepotte bóks
bès dich miene hertedeef
en de volgende morge
ging hae gewoen nao 't veld
terwiel in 't meidekaemerke
de bóks woort hersjteld

Lieve lezers,

Nou nou die week is voorbij, voor mij was het een week met weinig slapen en moe, moe , moe
Het begon zondag met een drukke maar leuke dag. Nadat Raini gewerkt had begon ze aan het Paasdiner. Er was een mooie beenham en we maakten allerlei schotels erbij. Ze wilde eigenlijk niet dat ik wat deed maar ik mocht de toetjes toch doen, twee ronde cakes voor de paascake mee te maken en cupcakes met peeps. Josh, Darian en baby Josh en natuurlijk Ian kwamen al op tijd, later bracht April Ravyn ook nog en voor het eten verborg ik alle eitjes in de tuin. Het eten was heerlijk en toen moest er gezocht worden. Beide kids kregen een mandje en samen met de grote mensen werden bijna alle eieren gevonden. Josh vond alles interessanter als eieren, gras, mijn planten, naar alles werd gegraaid en ik maakte heel veel foto's. Voor 8 uur waren ze allemaal weer weg en was het rustig, ik ging op tijd naar bed want maandag morgen wilde Raini op tijd naar de rechtbank om haar maandelijks deel van haar boetes te betalen. Slapen ging die nacht al niet zo goed en ik was nog steeds heel moe toen ik om zeven uur op was. Heel vroeg was bij haar om half negen vertrekken, we kregen net het staartje van de dagelijkse files naar het centrum mee maar tot onze grote verrassing was ze binnen enkele minuten aan de beurt. Ik was mee naar binnen gegeaan, het gerechtsgebouw is nieuw en ik was er nog niet binnen geweest. Het lijkt op een hele grote Romeinse tempel en heeft een fortuin gekost. Er is natuurlijk beveiliging en aangezien ik een klein zakmesje aan mijn auto sleutelbos heb mocht ik er niet in.


Op de terugweg met een altijd hongerige Raini stopten we bij Bob's Place. Hier ging Martin altijd heel graag ontbijten en Bob was weer open na een aantal weekjes ziekenhuis, hij is al in de tachtig. Grits, roerei, verse toast met boter en voor mij een glaasje water erbij gingen er in als koek. Toen naar huis en ik heb echt helemaal niks gedaan voor de rest van de dag.
Misschien was dat wel verkeerd want 's avonds, niet slapen. Ik lag te woelen als een gek en moest uiteindelijk toch maar die slaappil pakken, het was niet de laatste die week.
Dinsdag weer werken, ik kon niet echt mijn draai vinden, onrustig, opgejaagd maar tevens ontzettend moe, een beetje kribbig maar Lori vertelde me toen ik haar mijn verontschuldiging gaf voor mijn humeur, dat mijn kriebelige humeur voor de meeste mensen gewoon hun dagelijkse houding was, we moesten er allebei wel mee lachen.
Woensdag hetzelfde liedje, de dag duurde heel lang maar 's avonds een andere tactiek. Het gras moest gemaaid en dus toen ik thuis was, de maaikleren aan en in een uurtje was het gras voor in de tuin weer kaal en de grootste helft van de achtertuin was ook gedaan. Ik zweten dus een lekkere koele douche en ja hoor, het werkte, ik sliep als een roosje zonder iets in te nemen.

Donderdag kwam en ging en om zes uur even een belletje naar Diana en Ed , ze waren thuis dus even langs (anderhalf uur !) en bijkletsen over vanalles en nog wat. Ed blijft nog een weekje en dan weer richting Nederland voor hem. Faye was jarig geweest en toerde vrolijk op haar nieuwe vervoermiddel, geen idee hoe ze het noemen maar het was geinig.

Thuisgekomen was ik moe maar om twee uur nog steeds de oogjes open dus maar weer in die pot met snel verdwijnende pillen gegrepen.

Vrijdag was ik zo moe dat ik besloot om de middag gewoon vrij te vragen en dat kreeg ik ook dus om 12 uur tasje ingepakt en richting huiswaarts. Ik stopte bij Publix en kwam erachter dat ze de dry salami die ik zo lekker vind, het doet me denken aan metworst, ook zo verkopen, niet voorverpakt dus lekker baguetje en een paar ons worst en gerookte Gouda kaas zorgde voor een heerlijke lunch en 's avonds ook nog voldoende over om nog eens te smullen.
Om de een of andere reden had ik deze hele week geen behoefte aan warm eten, gisteren had ik haring in tomatensaus met brood. Voor ik gisteren moest werken ging ik wel even garage salen. Er was een fundraiser voor een meisje van 6 dat kanker heeft en onlangs verloor ze een gedeelte van haar been. Haar vriendinnetje had met moeder en oma een sale opgezet en de opbrengst was dus voor het kleine patientje. Ze hadden lekkere cupcakes gebakken en ik vond wat spulletjes die ik mooi vond, ook deed ik nog wat extra's in het potje.
Daarna naar de kerk voor de brooduitreiking, ik deed wat in die pot en ging naar huis met 5 volle zakken brood en broodjes, een flink gedeelte daarvan is bij Ricky terechtgekomen, die er weer heel blij mee is.

Eindelijk kon ik gisteren ook mijn Eticket voor de vliegreis uitprinten dus weer een stapje richting Kessel. Ik moet alleen nog regelen wie me kan ophalen van Schiphol op 3 mei, Frank is in Hamburg dus dat lukt niet maar als het niet anders is kom ik wel met de trein.

Gisteravond moest ik na het werk Raini weer oppikken en naar Ricky brengen zodat ze de auto kon meenemen, Star is na een week Miami weer terug en moest werken tot na middernacht, ik nam Ravyn mee want die had al een paar keer gevraagd of ze mocht blijven slapen. Gisteren keek ze me aan en zei, oma, je moet zeker morgen werken, ik zei nee en ze vroeg, can i spend the night. Wie kan weigeren dus naar huis, hotdogs gemaakt want natuurlijk had ze honger. Rond middernacht sliep ze als een roosje en ik gauw genoeg daarna ook. Je denkt wat laat voor een kind, heel normaal hier voor kinderen, soms zelfs als ze de volgende dag naar school moeten.
Vanmorgen om half tien werden we allebei wakker en nadat ik klaar ben met dit verslag gaan we naar de fleamarket, gewoon wat rond slenteren. Er is regen voorspeld voor de komende dagen en het is benauwd warm.

Morgen weer werken, we hebben een brunch als een kadootje omdat het hele centrum helemaal groen was in het eerste kwartaal inclusief yours truly . We krijgen fried chicken geloof ik en allerlei lekkere bijgerechten. Ook krijgen we een extra uur om van alles te genieten. Ik heb woensdag late dienst en dan volgend weekend weer twee dagen vrij.

Ik heb wat problemen met Ushuaia en weet niet wat te doen. Ze is duidelijk weer van streek en doet haar behoefte overal behalve in de kattenbak als ik haar niet in de kamer opsluit waar die bak staat. Ze heeft meer en meer last van haar arthitis, valt overal vanaf en vandaag ga ik toch eens kijken of ik moet laten inslapen. Ze zal helemaal van streek zijn als ik dadelijk twee weken weg ben, de vraag is of ik haar dat ook nog moet aandoen, de meiden zijn niet echt betrouwbaar wat betreft zorgen voor haar maar als ze bij mij op schoot zit kijkt me ze me aan met die grote blauwe ogen en dan breekt het mijn hart om te denken dat ik dit zou moeten doen.

Komende week zijn twee mensen jarig die me ontzettend lief zijn, op 16 april Pauline, we zijn vriendinnen sinds de HBS en ze is altijd een ontzettende steun voor mij. De dag erna, op 17 april is mijn allerliefste zus Ine jarig. Ik verheug me er ontzettend op om dadelijk twee weken bij haar te logeren, lekker te tutten en bij te kletsen. Allebei van harte en een hele fijne verjaardag.

Fijne week allemaal en ik hoop dat jullie de foto's die ik ga bijsluiten leuk vinden.

Liefs...Mariet

Josh had duidelijk lol

look mama, grass !!!

even poseren

ei, ik heb je !!

vader en dochter

bij oma op schoot

Martin's paascake

cupcakes met peeps







Geen opmerkingen:

Een reactie posten