zondag 17 april 2011

Ine, de liefste zus van de wereld

Same lache en vuul praote
sjouwer om op oet te janke
Zus, wie ken ich dich genog bedanke
Veur altied dao zien veur mich
En zeen ich weer dien leef gezich
Den weit ich, utzelfde blood
Weite des se aan mich dinks
Deut mich weer iddere kier good
Ich zek ut simple
Met weinig zinne
Ich haoj van dich
Wat zou ich zonger dich toch beginner

Hallo lieve mensen

Vandaag begon ik natuurlijk met een gedicht voor mijn lieve zus Ine die vandaag jarig is. Van harte gefeliciteerd lieve Ine en een fijne dag samen met Vijo en de kids. Ine is de liefste zus die ik me kan voorstellen, ze is er altijd voor mij en verwent mij met kaarten en pakjes en we kunnen uren kletsen.

De afgelopen week stond in het teken van een afscheid en een nieuw begin op mijn werk. Maandag hadden we een kleine bijeenkomst met mijn team en kon ik Charles verrassen met een gedichtenbundel van mijn hand waar hij erg blij mee leek te zijn en ook met mijn zelfgemaakte das in garnet en gold, de clubkleuren van zijn geliefde Seminole footballteam voor koude Kansas winters. Dinsdag was zijn laatste dag voordat hij op woensdag de lange 20 uur durende autotrip naar Kansas City begon. Hij kwam naar mijn nieuwe plek en zei niks, gaf me alleen een dikke knuffel met de tranen in zijn ogen.
Maandag begon dus in mijn nieuwe team met een gesprekje met Lori, mijn nieuwe manager. Gepland was een half uurtje maar toen we lekker rustig in het Zen hoekje zaten net om de hoek van onze ruimte en we helemaal opgingen in ons kennismaking gesprek vloog de tijd en voor we het wisten was he teen uur later. Lori is getrouwd en heeft 4 kids in de leeftijd van 15 tot 23, ze is heel artistiek en heel erg geinteresseerd in mensen, geeft je echt het gevoel dat ze naar je luistert en lijkt in haar runnen van het team heel veel op Charles en ik denk dan ook dat ik in dit team met de neus in de boter gevallen ben vooral als ik mijn oude teamgenoten zoals Andrea hoor over hun nieuwe team en hun aanpassingsproblemen met andere regels. De collega’s zijn ontzettend aardig en de eerste week vloog om.

We hadden ook weer een hele diverse weerweek, meestal erg warm met dreigende stormen die de afgelopen dagen huishielden in met name Alabama, Mississippi en Tennessee waar zover maar liefst 24 mensen om het leven kwamen door tornado’s die echt hele dorpen van de kaart vaagden en nog steeds zijn er mensen vermist. Al wat wij gisteren ervan meekregen was veel wind maar geen druppel regen en ondertussen is het front al weer verdwenen naar het noorden. Dit is allemaal al een voorproefje voor het hurricane seizoen dat eraan komt en volgens de meteorologen kon het wel eens heftig worden met zeker 15 zware hurricanes. Geen idée hoe ze dat kunnen voorspellen, misschien dat Thijs Zeelen me dat eens kan uitleggen want die stormen zijn er nog niet eens. Vorig jaar zijn we er goed uitgekomen dus maar weer duimen voor 2011.

Tuintijd…nog niks geplant maar we zijn er klaar voor, al het onkruid is uit het het plantbed en we hebben het opgevuld met potgrond en de beste natuurlijke kunstmest erdoor gemengd, geloof het of niet maar dat is koffiegruis uit de filters van het koffiezetapparaat. Martin heeft dit ijverig opgespaard. Het gras begint weer te groeien en is in de hoek onder de popcorntree bezaait met mooie zachtpaarse klaverbloemen. Ook de bramen tegen de heg beginnen te verkleuren en over twee weken zal ik wel weer verse bramen kunnen plukken voor in de yoghurt. Terwijl ik foto’s hiervan maakte (die jullie kunnen zien op http://marietvanknippenberg.blogspot.com/) stapte ik, zonder te kijken waar ik stond natuurlijk in een mierenhoop. De miertjes zijn al zeer aktief en krioelden in no time over mijn blote voeten. Ik danste over het gras terwijl ik probeerden de diertjes van mijn voeten probeerde te krijgen maar een paar wisten mij toch te bijten dus jeuken mijn voetjes behoorlijk. Ik heb er direct peroxide over gegoten dus viel het toch nog reuze mee. Nu dacht ik altijd dat dit spul alleen was voor je haar te bleken maar het blijkt ook een uitstekend middle te zijn om te desinfecteren. Martin gebruikte het de afgelopen week voor een nare snee op zijn pols die hij opliep terwijl hij koperen pijpen uit een unit probeerde te trekken.

Donderdag waren we uitgenodigd bij Raini om steak te komen eten en het was weer erg lekker, samen met aardappelpuree, broccoli en kleine croissantjes. Darian woont op dit moment ook in Raini’s huis en ook Ravyn was een nachtje over. Die vindt echt dat oma constant met haar  moet zingen en klappen in de handjes begint ook in haar geheugen te blijven hangen, als ik begin te zingen doet ze keihard mee en blijft blij blij zeggen en giechelt wat af. Ze huilde haar best toen we zwaaiden en naar huis gingen. Op de terugweg kwamen we langs een Wendy’s, een fastfoodplaats die blijkbaar net beroofd was, een aantal politieauto’s met alle lichten aan maar dit is zo gewoon dat het niet eens op het nieuws was.

Ik heb het al eens eerder vermeld denk ik, ik ben lid van het forum van Campbell’s soup. Ik krijg hiervoor elke maand een tegoedbon van 15 dollars om watt e bestellen bij Amazon.com en ze hebben ook geregeld een loterij voor extra activiteiten waarvoor ik de afgelopen week een bon van 10 dollars extra won. Ik heb een idée gelanceerd op hun website, hun sappen omtoveren tot ijslollies en misschien dat ik daar ook iets extra’s voor vang, we zullen zien. Ze waren in ieder geval er enthousiast en vonden het idée erg innovatief en ik kreeg van de andere forumleden heel goede reacties.

Martin moet zo dadelijk even gaan werken, de truck in order maken, gisteren ging hij met Jack naar de fleamarket om wat werkbroeken te kopen, ze zijn gemaakt van katoen, zoiets als een overall en veel koeler als jeans, je betaalt maar 2 dollar per broek en ze zijn als nieuw. Ik dacht ook altijd dat ze nieuw waren maar na gisteren weet ik beter. In een van de zakken vond Martin 7 dollars dus de broeken waren voor niks met zelfs iets winst. Ik scoorde ook wat op een yardsale. Een mevrouw had een hele vracht buiten staan waaronder veel speelgoed en ik vond een hele grote shopper vol met duplo, heel erg leuk met een complete dierentuin met olifanten, aapjes en beren maar ook diverse Winnie the Pooh figuren. Ze vroeg 5 dollars voor de hele tas en dat kon ik dus niet weerstaan. Ik weet zeker dat Ravyn hier een heleboel plezier gaat beleven. Jammer dat ik dit niet naar Nederland kan sturen voor Fenna. De link laat jullie de Pooh picknick set zien, er zijn twee setjes hiervan in mijn tas en dat is echt maar een heel erg klein gedeelte van de inhoud van mijn tas.


Fenna, ik kreeg vanmorgen via Sylvia een mailtje voor oma. Ik had een puzzle van Pip en Woezel voor haar verjaardag in mei besteld en die was dus al bezorgd. Ze mag er al mee spelen omdat ze dadelijk natuurlijk heel veel kadootjes krijgt en dit nu speciaal is. Ze schrijft dat ze al goed went in hun nieuwe huis en nu in het grote bed slaapt want ze is nu baby af en bijna de grote zus van.
Ik had haar even aan de telefoon, afgelopen zondag bij oma op de verjaardag en ze giechelde, toen ik hiep hiep zei stak ze haar handjes omhoog.

Ik heb weer alles geschreven wat ik jullie wilde laten weten en sluit af met iedereen alvast een fijn paasweekend te wensen voor de volgende week.

Liefs…Mariet xxxxx



hagedisje buiten in de zon

wilde bloemen in ons gazon

de bramen beginnen te verkleuren

de was in de wind

op onze muur buiten, een groene hagedis

zondag 10 april 2011

hieperdepiep....91 jaar

De loch ruukt zjwaor nao dennegeur
Unne adelaar landj op zien nes
Dae groete vogel veult auch ut veurjaor
En deut hiel good zien bes
Ut is tied veur eikes en jonge veugel
Op en aaf met verse proej
Un geweldig gezich om um te zeen vleege
Wat is de natuur toch moej
Toes hubbe wae auch wat te bekieke
De sjpotvogel is druk in de gaer
Ut nesje in ozze groete sjtroek
Gemaak met tekskes en tusse de blaer
De natuur ontwaakt in heur prach
Euveral huurse se veugel zinge
Amerikanen hubbe unne toepasselijke naam veur dit seizoen
Ich kos de hiele daag waal rondj spring-e

Hallo lieve vrienden

Vandaag begon ik met een gedicht over de lente en alles wat daar bij hoort. Het vogelleven is druk om deze tijd van het jaar, nesten bouwen, eitjes produceren en daarna af en aan vliegen om de hongerige bekjes tevreden te stellen. Het is atijd weer een pracht om zien. De spotvogels in onze struik aan de voorkant van het huis bouwden tot onze verbazing in dezelfde struik waar ook wespen hun nest bouwen totdat we lazen op wikipedia (altijd een geweldige bron om dingen op te zoeken trouwens) dat dit bewust gedaan wordt om een veilige omgeving te hebben zodat mensen en andere dieren op afstand te houden. Het nest zit net te hoog voor mij om erin te kijken maar ik ben zeer benieuwd naar de jonge vogeltjes als ze uitvliegen.

Vandaag is de verjaardag voor mijn moeder, ze wordt 91 jaar en is denk de oudste Hanssen telg sinds de laaste generaties. Ze woont sinds een aantal maanden in een woongroep in Panningen en heeft het daar erg naar haar zin. Er is natuurlijk zorg rondom de klok en er wordt ontzettend veel gedaan om de mensen daar bezig te houden. Vandaag niet zoals andere jaren een echt feestje omdat ze daar niet de ruimte voor hebben maar natuurlijk wel bezoek en vlaai en koffie en ik weet zeker dat er ook wel voor haar gezongen gaat worden.

Het was me wel een weekje met ups en downs. We begonnen de week met ontzettend slecht weer voor twee dagen. Stormen trokken over het hele zuid oosten van het land, regen, onweer en tornado waarschuwingen en dinsdagmorgen werd ik wakker doordat Martin de ramen van de slaapkamer dicht kwam maken omdat het buiten aardig tekeer ging. Donderslagen, bliksem en stortregen vermaakten ons ongeveer twee uurtjes en toen scheen het ineens over te zijn. Het venijn zit echter vaak in het staartje. Opeens een helle flits en direct daarna een donderslag die onze ruiten deed trillen, we keken elkaar aan en zeiden, dat was behoorlijk dichtbij en ja hoor, 5 minuten later hoorden we de sirenes in de straat om de hoek. We liepen aar buiten en zagen schuin aan de overkant over de bomen flinke donkere rookwolken opstijgen. Nu waren we toch wel nieuwsgierig en zijn even om het hoekje gereden en ja hoor, de brandweer was druk bezig met het blussen van een woningbrand. Gelukkig was er niemand gewond geraakt, de bliksem was ingeslagen in de utility room, waar de bewoner de diepvries en was combinatie had staan en binnen 15 minuten was de klus geklaard.
Ik heb natuurlijk fotos gemaakt en zag tot mijn verbazing dat iemand anders dat ook had gedaan van exact dezelfde plaats en deze was ‘s middags op de website van het plaatselijke nieuws te bekijken samen met andere fotos van de ravage die deze storm achterliet.


Omdat de meeste leidingen bovengronds zijn, zitten een heel aantal mensen altijd zonder stroom na zo’n gebeuren, vooral in de buitengebieden.

Er viel in een korte tijd een heleboel regen en dat heeft natuurlijk gezorgd dat alles er fris uitziet. Het jonge groen doet het altijd goed na zo’n frisse douche en dat heeft he took wel erg nodig want na een paar dagen frisser weer waar het niet warmer werd als 18 graden overdag en zelfs maar 7 ‘s nachts is het dit weekend weer raak. Het kwik ging gisteren weer naar 32 graden en dat wordt ook voor vandaag en morgen en vooral ‘s nachts is het behoorlijk zweten. Onze a/c doet het niet, geen koude lucht en gisteravond besloot Martin dat dit niet werkt dus werd de a/c unit uit de logeerkamer gehaald en in de raam van onze slaapkamer geinstalleerd. Het is amazing hoe dat werkt, je kunt het aanpassing aan de afmetingen van de raam en binnen 5 minuten stond de unit te brommen, ik was even bang dat het geluid me uit mijn slaap zou houden maar ik sliep binnen een paar minuten totdat vanmorgen om 5 uur de wekker afliep en ik opstond om naar Minse Winse te luisteren.

Martin gaat vandaag niet werken, hij heeft de afgelopen dagen in die hitte behoorlijk zijn best gedaan en heeft een mooie donkerbruin kleurtje op de onderarmen en nek, ik heb hem gisteren zelfs moeten inwrijven met aloe crème want het brandde behoorlijk. Ze hebben een aantal units om uit elkaar te halen en hebben zelfs een hulpje ingeschakeld. Kevin alias Fluffy die met Martin bij M&J gewerkt heeft en de zoon is van Donna die Martin en mij getrouwd heeft is zonder werk, M&J bestaat niet meer dus zit hij ook thuis en Jack heeft hem ingehuurd om het zwaardere werk te verzorgen. Zo’n unit weegt soms honderden kilo’s en dat til je niet zo gemakkelijk met zijn tweetjes.

Tot mijn grote verbazing hoorde ik vrijdagavond dat er een grote kans was dat de regering plat ging. Er was een crisis over het budget en de bezuinigingen die doorgevoerd moeten worden en de beide partijen, liberalen en democraten kwamen er niet uit. Ze hadden een deadline tot middernacht en als ze niet tot overeenstemmig zouden komen gooien ze de hele regering plat, dus vergelijkbaar met een kabinetscrisis in Nederland, alleen hier komt hier toch ook wat meer bij kijken. Dat betekent bijvoorbeeld dat alles watt e maken heeft met de overhead ook plat gaat. De belastingen liggen stil, geen verwerkingen aangiftes, de terugbetalingen gaan op pauze, de militairen krijgen niet uitbetaald en dat geldt eigenlijk voor alle ambtenaren. Dat betekent een salaries bijvoorbeeld voor alle medewerkers van de staatsparken dus die gaan dan per direct dicht en zo meer. Gelukkig kwam er zo’n uurtje voor de deadline een einde aan het drama en kon er toch een accoord worden gesloten. Je zou bijna zeggen dat ze het ervoor doen, soap in de politiek maar ik vond het absurd dat vooral de soldaten die in Afghanistan en Irak elke dag weer hun leven op het spel zetten voor hun land gewoon niet betaald zouden krijgen en zich zorgen zouden moeten maken over hun gezinnen thuis omdat een groep politiekers een spelletje over macht en invloed spelen.

En dan zit je hier te typen en naar de radio te luisteren en ineens hoor je je moeder op de radio. Ze werd bezocht door Jo Gielen die namens het Minse Winse team een bloemetje aanbood dat ik aangevraagd had. Mensen van Minse Winse, hartelijk bedankt voor die verrassing.

Gisteren heb ik voor het eerste gewerkt in mijn nieuwe team, het is een buro in het midden van de ruimte en op zo’n 8 meter van de ramen. Het is aan de achterkant van gebouw en door de bomen is he teen gedeelte dat het grootste deel van de dag beschaduwd is. Dat betekent dat ik van daglicht naar kunstlicht ging wat een hele aanpassing is voor mijn ogen. Ik heb mijn buro weer ingericht en alle foto’s opgehangen. Mijn buren zijn Jason en Chris die beiden supervisors zijn en Kim. Het is een behoorlijk rustig team dus dat zit wel snor. Maandagmorgen heb ik een kennismakingsgesprek met Lori, mijn nieuwe manager. Het was een triest afscheid toen ik verhuisde, er was niemand meer en de afdeling die twee jaar mijn thuis was op het werk lag er leeg en verlaten bij. Charles is er maandag en dinsdag nog en dan woensdag begint zijn autotrip naar zijn nieuwe stek Kansas City, zo’n 20 uur rijden van hier. Zijn vrouw blijft nog in Jax wonen totdat Charles daar een huis heeft gevonden, dan verhuist ook zij. Het is natuurlijk niet gemakkelijk voor haar, haar enige dochter woont in Jax en die heeft net drie maanden geleden een zoontje gekregen, het eerste kleinkind, nu is die dochter aan het denken om dan ook maar te verhuizen om dichter bij mums te blijven. De sjaal die ik voor Charles maakte is klaar en wacht om ingepakt te worden. Ik zal hem echt missen want hij was een klasse manager.

Dat was het weer voor vandaag, dadelijk nog even rusten en dan moeder bellen. De jarigen voor de komende week, zondag is Ine jarig natuurlijk naar daar kom ik de volgende week op terug maar komende zaterdag is Pauline jarig. Pauline en ik gaan way back, we ontmoetten elkaar op de hbs in Blerick en zijn vriendinnen sinds, ze woont in Maasbree met haar man Hay en de kids Rick en Malouke. Ik wens haar een hele fijne verjaardag en nog vele gelukkige jaren. Pauline, doe ook lieve groetjes aan je lieve moeder en aan zus Leny en haar Henk….dikke kus


Lieve Groetjes….Mariet

mijn moeder die vandaag 91 jaar is geworden

brandweer in actie na blikseminslag



zondag 3 april 2011

Kwam een muisje aangekropen....

Blozende wange, lachende mondj
glanzende eugskes
super gezondj
graaiende vingertjes
zuut alles in unne wip
en as se neet kriegt wat ze wil
zuus se un trillende lip
ze deut klappe in de handjes
ze giechelt en wil mier
daar kwam een muisje aangekropen
ze wiest, nog unne kier
Ravyn, klein maedje
oma ziene sjat
kom gauw weer truuk en lach nao mich
den zinge wae nog wat

Hallo lieve vrienden

Vandaag begon ik met een gedicht voor Ravyn, ze is nu anderhalf en begint al een aardig mondje te babbelen. Ze is een ondeugend guitje maar ook behoorlijk verwend en ze weet precies wat ze wil. Ik zie haar niet meer zo vaak nu Raini verhuisd is maar af en toe gaan we naar Ian, hij heeft haar maandag en dinsdag.
Ook Raini zie ik niet zo vaak, meestal komt ze langs op zondag en dan brengt ze niet alleen allerlei etenswaren en kookt uitgebreid maar ook zijn er dan altijd andere mensen bij, haar broer en zus maar ook diverse vrienden.
Zo had ze afgelopen zondag een heel erg lekkere ovenschotel gemaakt, eerst maakte ze met rundergehakt en spaghetti saus een mengsel, toen vulde ze grote pastaschelpen met een mix van gekruide kaas, dat alles ging in een schotel in de oven voor 30 minuutjes en het was gewoon verrukkelijk. Het was zo’n beetje hetzelfde idée als lasagna en ik ga het beslist binnenkort zelf ook eens proberen.

Zondagmorgen waren Martin en ik al gaan ontbijten/lunchen bij Country Cabin, het is eenvoudig maar smakelijk, eieren met bacon, biscuits, lekkere koffie en pannenkoekjes met siroop en jam.

Afgelopen week vond ik ook eindelijk een lekkernij bij Publix, ik hou erg van zure haring en Publix had de kleine potjes in de reclame, buy one get one for free (twee halen, een betalen). Ik kocht beide varieteiten, de haring in azijn en de haring in sure roomsaus en vooral de laatste was super. Kleine potjes weliswaar en veel te snel op maar met een stokbroodje zorgde dit voor een uitstekende lunch op een van mijn werkdagen.

Een april, ik heb er weinig van gemerkt behalve een hilarische actie van mijn collegaatje Stephanie die oorspronkelijk uit Dortmund komt. Ze had op Facebook haar verjaarsdatum veranderd in een april en kreeg tientallen feliciaties, zelfs van haar vrienden en familie in Duitsland die blijkbaar vergeten waren dat ze haar in januari al gefeliciteerd hadden. Zelfs toen ze onthulde dat het een aprilgrap was bleven de feliciaties gepost worden.

Het wordt vandaag heerlijk weer, morgen zelfs 30 graden maar we werden afgelopen week ook geteisterd door twee slechte weerdagen. Stormen, fikse regenbuien, onweer en zelfs tornado waarschuwingen, zo viel er donderdag maar liefst 5 cm regen en als het hier zo plenst dan staan straten binnen de kortste keren onder water.
Het goede daarvan is dat de pollen zijn verdwijnen uit de lucht en veel mensen weer opgelucht adem kunnen halen. Ook was het zegen voor al die mensen die al een tijdje ijverig bezig waren om de bosbranden in Georgia maar ook in Florida te bestrijden. Met name rond Savannah was het zeer ernstig en soms ‘s morgens vroeg kon je rook hier buiten ruiken.

We gaan morgen beginnen aan de laatste week dat Charles bij ons is op het werk en dat ik van mijn raamplaatsje kan genieten. Ik heb een das voor hem gehaakt want Kansas heeft een duidelijk landklimaat en het kan ‘s winters aardig koud worden. Ik heb voor de kleuren donkerrood met goudgeel gekozen, de clubkleuren van de Seminoles, zijn favoriete football team, nu alleen nog op zoek naar een embleem voor erop maar ik weet al waar ik dat kan krijgen. Ik had al het idée in de groep gegooid om wat allemaal samen te doen maar de mensen in mijn team, die moet je echt porren om zoiets te organiseren, we zullen zien of ze voordat Charles vertrekt nog wakker worden.

Gisteren na het werk ben ik even bij Super Target gestopt want ik had melk nodig. Om je een idée te geven wat het weer hier doet, ik had gistermorgen koffie en had vergeten de melk in de koelkast te zetten, de container stond misschien 5 minuutjes op het aanrecht en na de tweede kop van melk te hebben voorzien zette ik ze terug in de koeling. Toen ik een uurtje later cornflakes klaarmaakte voor mijn ontbijt was de melk zuur. Ik was nog nooit bij Target geweest en wow wat een winkel. Super was wel het juiste woord en piekfijn, alles heel strak en schoon maar….bijna geen mens in de zaak. Ze hebben echt alles, van levensmiddelen tot keukenspullen tot kleding en fietsen, vergelijkbaar met onze Walmart, een superstore. Nu raak ik altijd compleet de tijd kwijt als ik door zo’n zaak dwaal en alles uitgebreid bekijk dus ik was behoorlijk laat thuis maar ik had mijn melk en ook een container (3.6 liter) jus d’orange voor maar 3.39 die heel lekker is. Als je hier jus koopt is er heel vaak extra calcium aan toe gevoegd, geen wonder dat mijn nagels zo hard groeien.


http://www.target.com/

Op deze website zul je ook weer de bekende coupons tegenkomen, waardebonnen voor korting. Je vindt ze in reklame folders maar ook zijn er complete websites om ze uit te printen. Zo schreef ik in voor de website van Michaels, een hobby winkel en kreeg ik een bon voor 40 % korting op mijn eerste aankoop. Nu is dit de winkel waar ik dat Seminole emblem voor de das van Charles zou kunnen krijgen maar ook hebben ze een leuk assortiment garen en knoopjes die ik kan gebruiken als decoratie voor mijn sjaals dus de komende week ga ik daar zeker even neuzen, ze zitten om de hoek bij mijn werkplaats dus dat kan ik gemakkelijk in een lunch doen.

Ik wil vandaag afsluiten met twee felicitaties, beiden voor 4 april, dus morgen. Allereerst is Ger Wijnhoven jarig, proficiat en een fijne dag gewenst. Ook is mijn lieve vriendin Rita in de Zeilberg jarig, ik ken haar al jaren, we ontmoetten elkaar op Spinchat, een chat website waar ik ook Martin leerde kennen en zij was de eerste in de rij van mensen daar die ik ook in het echt ontmoette. Rita oftewel Erlina, haar chatnaam is een schat van een meid, ze is getrouwd met Piet en ze hebben twee zonen. Ze is een zonnetje, altijd vrolijk en ik mis het echt om af en toe samen koffie te drinken en te babbelen. Van harte gefeliciteerd meidje en we zien elkaar op het einde van het jaar weer.

Lieve groetjes vanuit Jacksonville….Mariet xx

Rita en ik lekker op een terrasje in september 2010